Obrazovanje

Piroćanac Aleksa Stefanović pobednik kviza “Igraj za zavičaj”. Deo nagrade donira svojoj školi – Gimnaziji

Učenik generacije maturanata pirotske Gimnazije Aleksa Stefanović, osvajač velikog broja nagrada na nacionalnim takmičenjima iz raznih predmeta, trijumfovao je na veoma popularnom kvizu “Igraj za zavičaj”, koji se emituje na RTS-u. Aleksa je osvojio milion dinara kao nagradu za izuzetno znanje koje je pokazao, a deo nagrade Aleksa je odlučio da pokloni svojoj školi – Gimnaziji. Reč je o nabavci osciloskopa za kabinet fizike. 

arhimedes

Aleksa je uspeo da trijumfuje kao ubedljivo najmlađi takmičar, sa svega 18 godina. Nakon proglašenja pobednika kazao je da je od početka verovao u pobedu. Aleksa je kazao da se odlučio da 100.000 dinara donira svojoj školi – Gimnaziji, i to za nabavku osciloskopa koji će značajno unaprediti nastavu fizike u ovoj školi.

Aleksina profesorka fizike Mirjana Elenkov kazala je da je reč o izuzetnom gestu Alekse Stefanovića koji treba da predstavlja primer za sve u gradu.

-Aleksa je želeo na ovaj način da značajno unapredi kvalitet nastave u kabinetu fizike, koji nije dovoljno dobro opremljen, a posebno u domenu elektronike, pa je zbog toga i odlučio da svoju nagradu nameni kupovini osciloskopa kako bi buduće generacije ove škole mogle da koriste ovaj važan uređaj u nastavi-kazala je Pirotskim vestima profesorka Elenkov.

Aleksa Stefanović kazao je za Pirotske vesti da je reč o uređaju koji služi za tranzijerno prikazivanje naizmeničnog napona.

-Sam izgled sinusoide ne bi bio izvodljiv bez njega i bez ovog instrumenta mnoge vežbe iz elektrotehnike i elektronike ne bi mogle da se izvode i zbog toga mislim da je bilo krucijalno da se to što pre nabavi. Moja pobeda u kvizu “Igraj za zavičaj” omogućila mi je da ostvarim ovu zamisao i svoju veliku želju-kazao je Stefanović za Pirotske vesti.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker