Gradska hronika

Pionirski poduhvat u pirotskoj Opštoj bolnici

 Brigadni general sa Vojno-medicinske akademije i profesor dr Zoran Popović,  juče je sa pirotskim ortopedima na odeljenju Hirurgije  Opšte bolnice, uradio prvu dvostranu operaciju kuka, koja se po prvi put radi u pirotskoj bolnici.

DSCF1876_resize

Rezultat ove posete i saradnje Opšte bolnice Pirot i VMA jeste da će ovakve operacije u budeću početi da se rade i u našem gradu, odnosno postaće standardna procedura.

– Sve više se nameće potreba da se ortopedska hirurgija regionalizuje, odnosno da se i najkomplikovaniji zahvati rade u opštim bolnicama. Vojno zdravstveni sistem je otvoren, sarađujemo sa civilnim zdravstvom i ja se nadam da ćemo u narednom periodu standardizovati opremu, tehnologiju i kadrove. Takođe verujem da će ova procedura ući u kontinuitet u ovom kraju-izjavio je novinarima je profesor Popović.

Trenutno na listi čekanja za ovakve intervencije u Pirotu ima tridesetak pacijenata, ali će po rečima direktor Opšte bolnice dr Gorana Petrovića, već od septembra na ovakve intervencije neće čekati kao do sada pa neće postojati ni liste čekanja.

-Osim ove procedure koja će se ovde raditi i ubuduće, do kraja godine će početi da se radi i hirurgija kolena, tako da će se lista čekanja i na te operacije znatno smanjiti-izjavio je dr Petrović.

A.Ć.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker