Sport

Perišić: Nismo se predali, ne bavimo se prošlim utakmicama i suđenjem, želimo da pokažemo jedinstvo i budemo pravi Radnički

Da li će fudbaleri Radničkog iz Pirota moći da nadoknade u poslednje dve utakmice ono što je propušteno u dosadašnjem toku prvenstva Prve lige Srbije samo je u domenu teorije. Eventualne analize bile bi bespredmetne, s obzirom da nema zvaničnih informacija koliko će klubova iz donjeg dela tabele napustiti prvoligaško društvo, i da li će uslediti neka drastičnija reorganizacija Lige. Radnički se sutra, od 17. časova sastaje sa Železničarom u Pančevu. Za trenera “Belih”, Dragana Perišića, dileme nema, ne treba mnogo govoriti o poslednjim utakmicama u kojima je Radnički ozbiljno oštećen. Ova sutrašnja je najvažnija i u nju treba ući punim jedrima, maksimalno motivisano.

“Prošli smo ozbiljnu torturu, došli smo u jednu nezavidnu situaciju, ne da moramo da igramo, nego ćemo već sutra odigrati i dati sve od sebe. To govorim svojim fudbalerima cele nedelje, ako žele da vrate respekt moraće da izbore pozitivan rezultat. Trpimo kritike ljubitelja fudbala, ali moramo da vratimo respekt i poštovanje, a to možemo jedino pobedom u Pančevu. Sutra je za nas novi test, u sredu poslednja utakmica, i spremamo se kao da smo u gornjem delu tabele, daleko od toga da smo se predali. Svaki trening smo radili maksimalno ozbiljno, fudbaleri daju poslednje atome energije, a s obzirom da je kraj sezone i igračima nije lako, trpe i oni. Uspeli smo da se podignemo, to su ozbiljni ljudi, i oni su spremni da preuzmu odgovornost, kao što je i ja preuzimam. Opet ću vam reći, jedva čekam sutrašnju utakmicu, baš da vidimo i proverimo koliko smo jaki. Da budemo svih 90 minuta Radnički, svi zajedno. Ne bavimo se više ni prošlim utakmicama, ni sudijama, fokusirani smo na sutrašnji meč”- izjavio je u obraćanju novinarima, trener, Perišić.

Perišić je dodao da se bavi samo svojom ekipom i da veruje svojim fudbalerima. Železničar jeste dobar tim, ali najvažnije je kako će Radnički sutra izgledati, jer je jedinstvo svih neophodno. Radnički će biti oslabljen neigranjem Bojana Dojkića zbog žutih kartona. Tolić i Apostolović su pod znakom pitanja zbog lakših povreda.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker