Lokalna samouprava

Otvorene dve vrtićke grupe u okviru PU “Čika Jova Zmaj” u Akademiji tehničko-vaspitačkih strukovnih studija

Liste čekanja drastično smanjene. Otvaranjem privatnog vrtića liste čekanja smanjene za stotinak, a zahvaljujući novim grupama u ATVSS za još pedesetak mališana

Danas su svečano otvorene još dve vrtićke grupe u okviru Predškolske ustanove Čika Jova Zmaj koje će raditi u prostorijama Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija u Pirotu. Time su se stvorili uslovi da se još pedesetak mališana sa liste čekanja prebaci u vrtićke grupe i da svoje vreme provodi u novim, prelepo uređenim prostorijama sa izuzetnim vaspitačima. Danas su ovaj objekat obišli gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić sa zamenikom gradonačelnika Milošem Colićem, ali i direktorom PU “Čika Jova Zmaj” Oliverom Vukovojac i rukovodiocem ATVSS u Pirotu Emilijom Popović.

Gradonačelnik Vasić tim povodom je kazao da je, kako je i obećano ranijih godina, zahvaljujući otvaranju dva nova vrtića, prvog privatnog vrtića kapaciteta 150 mališana, i još dve vrtićke grupe u ATVSS sa kapacitetom od 50 deteta, drastično smanjene liste čekanja za upis u PU “Čika Jova Zmaj”.

-Ovo je značajno proširenje vrtića “Zmaj” i ja se zahvaljujem rukovodstvima Predškolske ustanove, ATVSS, i roditeljima na razumevanju. Cilj je da za svu decu obezbedimo kvalitetan boravak u vrtićima, a posle i u osnovnim i srednjim školama. Mi ćemo ovde zaposliti četiri vaspitača i dva pomoćna radnika. Za sve to smo obezbedili novac iz budžeta. Da podsetim da je boravak svakog deteta u vrtiće iz gradskog budžeta finansirano sa 20.000 dinara, roditelji mogu da doplate 5.000 dinara i da dovedu dete u lepe i bezbedne prostorije-kazao je gradonačelnik Vasić.

Emilija Popović, rukovodilac ATVSS u Pirotu kazala je da će ovaj objekat biti i nastavna baza za buduće vaspitače koji se obrazuju u ATVSS u našem gradu.

-Studenti će kroz vežbe i praktičan rad ovde sticati dragocene veštine za rad-kazala je Popovićeva  uz konstataciju da je Grad Pirot izdvojio značajna sredstva da bi ove dve grupe počele sa radom.

ZNAČAJNO SMANJENJE LISTE ČEKANJA

Direktorka PU “Čika Jova Zmaj” Olivera Vukovojac istakla je da će ova saradnja biti značajna jer će postojeći vaspitači moći da poboljšavaju svoje stručne kompetencije zahvaljujući stručnoj podršci profesorskog kadra ATVSS u Pirotu.

-Na listi čekanja je bilo oko 200 dece, sa prijemom 50 dece ovde, mi smo smanjili tu listu za tačno 47 dece uzrasta od 2 do 4 godine. Primljena su deca koja su imala prioritet i gde su oba roditelja zapošljena. Otvaranjem privatnog vrtića ta lista čekanja je smanjena za još stotinjak dece što je gledano u celini vrlo značajno smanjenje liste čekanja-kaže direktorka Vukovojac.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker