Gradska hronika

Svečano otvoren privatni Dečji vrtić “My Way” – Još 156 mesta za decu od 6 meseci od 7 godina

Zvanično, od danas, otvaranjem privatnog dečjeg vrtića kapaciteta 156 mesta, Pirot je dobio još jednu predškolsku ustanovu. Dečji vrtić, pod nazivom “My Way” nalazi se u prelepoj zgradi pored Škole za osnovno i srednje obrazovanje “Mladost”, preko puta Zatvorenog bazena u naselju Senjak. Reč je o porodičnom poslu, koji je porodica Stojičić iz Babušnice započela 2018. godine. S obzirom na stroge kriterijume koje predškolska ustanova mora da ispuni za boravak dece posle pet godina My Way će 6. februara početi sa radom. Svečanom otvaranju, pored brojnih gostiju, prisustvovali su, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prof. dr Nebojša Ranđelović, gradonačelnik Pirota, mr Vladan Vasić i, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić.   

Posle obilaska i razgledanja izuzetno opremljenih prostorija prisutnima se obratila, idejni tvorac izgradnje vrtića, Ivana Stijičić, inače, predsednica SO Babušnica. Ona je istakla da je izgradnja ovakvog objekta društveno odgovoran projekat i delo njene porodice, supruga i troje dece.

“Upornost, istrajnost i ljubav prema ovom što radimo doveli su do toga da smo obezbedili prostor, adekvatne kadrove i nadam se da ćemo svi zajedno pružiti deci Pirota ono što do sada nisu imala na jednom mestu. Zahvalna sam svima onima koji su sa nama bili od prvog dana, od projektovanja, izgradnje i uređenja prostora. Zahvaljujem našoj direktorki, Ivani Savić, koja je za vrlo kratko vreme pokazala izuzetnu saradnju i posvećenost, našem osoblju i stručnom kadru i nadam se da će ispuniti očekivanja roditelja i građana. Zahvaljujem gradu Pirotu i gradonačelniku, Vladanu Vasiću, koji je odmah prepoznao značaj ovakvog projekta, kao i resornom ministarstvu. I na kraju, hvala roditeljima koji nam poveravaju ono što je najvrednije u životu, svoju decu”- izjavila je Ivana Stojičić.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, čestitao je vlasnicima objekta i ustanove početak rada i smatra da je takav objekat nedostajao gradu i da pokazuje da Pirot zavređuje ovakve uslove, da stalno raste i da je Pirot dobro mesto za život.

“Ima oko 300 dece koja su na listi čekanja u Pirotu i zbog toga smo podržali ovaj vrtić našim budžetom. Pozivam i druge ljude koji imaju slične ideje da osnuju privatni vrtić, prođu sertifkaciju Ministarstva prosvete i, takođe, dobiće podršku grada. Mi smo rešili da ove godine eliminišemo, ako je moguće, listu čekanja, da sva deca Pirota idu u vrtiće, da se druže i kvalitetno pripremaju za školu. Tako ćemo i u Pedagoškoj akademiji, zajedno sa PU “Čika Jova Zmaj”, prekosutra otvoriti vrtić za 50-oro dece. Dakle, već ćemo 200 deteta smestiti više nego prošle godine u vrtiće” – rekao je Vasić.

Državni sekretar u Ministarstvu prosveta, prof. dr Nebojša Ranđelović, izrazio je veliko zadovoljstvo što je danas u Pirotu. On kaže da je na mnogim debatama i skupovima prvorazredna manifestacija univerzitetski program, ili otvaranje nove univerzitetske ustanove i slično, pa onda po gradaciji naniže. Ali, kako je rekao, visoko obrazovanje počinje na ovakvim mestima, jer ako se tu dobro radi univerzitet kasnije dobija odličan proizvod.

Foto: Ilija Pejčić Lika

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker