Pirotsko kulturno leto

Otvoren Međunarodni festival folklora. Francuzi predstavili koreografiju iz srednjeg veka. Čileanci oduševili tradicionalnim plesovima

Sinoć je na prepunom Omladinskom stadionu održan prvi u nizu koncerata u okviru 15. po redu Međunarodnog festivala folklora. Otvarajući Festival gradonačelnik mr Vladan Vasić poželeo je folklorcima koji su prvi put u Pirotu dobrodošlicu.

-Pozivam sve da pokažu gostoprimstvo prema našim dragim prijateljima iz celog sveta a vama želim da svako veče uživate u bogatstvu folklora iz celog sveta. Posebno želim da se zahvalim organizatoru jer 15. po redu Festival je značajna brojka, čini mi se da smo preboleli sve dečje bolesti i festival je sve mlađi i sve lepši-kazao je Vasić.

Folklorci iz Čilea kazali su da su oduševljeni Pirotom i da će se pred pirotskom publikom predstaviti tradicionalnim čileanskim plesovima iz svih delova zemlje.

Folklorci iz Francuske kažu da su se prve večeri predstavili veoma starom koreografijom koja potiče iz Srednjeg veka.

-Potiče sa juga Francuske tačnije. Prvi put smo u Pirotu a prvi utisci su zaista krajnje pozitivni-kažu folklorci koji inače dolaze iz jednog od najlepših delova Francuske, iz Provanse.

 

autor fotografija Aleksandar Ćiri/pirotskevesti.rs

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker