Kultura

Otvara se pirotska kulturna scena, 24. juna koncert svih sekcija Doma kulture

Imajući u vidu da je epidemiološka situacija poslednjih nedelja sve povoljnija Krizni štab je, ovih dana, doneo odluku kojom se odobrava okupljanje do 500 ljudi. To je svakako povoljan signal kulturnim poslenicima da preciznije mogu da planiraju svoje programe. Direktor Doma kulture u Pirotu, Miško Ćirić, kaže da se uveliko radi na pripremi, jedne od najposećenih kulturnih manifestacija u gradu, Pirotskog leta.

“Mi u svakom slučaju moramo da se spremamo za Pirotsko leto. Dom kulture je nosilac većeg dela programa pa će tako biti i ove godine. Već 24. juna održaće se koncert folklornih ansambala Doma kulture. Nastupiće sve sekcije Doma kulture kao i hor. Binu ćemo postaviti sledeće nedelje, a početak koncerta je zakazan za 19 časova i 30 minuta. Verujem da će veliki broj Piroćanaca, posle dužeg vremena, imati priliku da uživa u onome što ćemo prikazati. Ubrzo posle toga, 3. jula, u Tvrđavi “Kale” naš hor će imati svoj koncert”- kaže Ćirić.

Prema njegovim rečima u planu su tokom leta i koncetri klasične muzike. Za 16. jul dogovoren je koncert koji će se održati, takođe, u ambijentu Tvrđave “Kale”. Posle toga u planu su, između 23. i 25. jula, novi koncerti narodne i zabavne muzike, planira se i održavanje Mini sajma knjiga, dečjih predstava, igraonica, bioskopskih predstava i drugih sadržaja, a onda, u nešto manjem obimu, Međunarodnog folklornog festivala.

“Prema planu 16. po redu Međunarodnog folklornog festivala pozvaćemo naše, domaće, ansamble, ali pozvaćemo i po jedan ansambl iz Bugarske i Makedonije. Od ansambala iz okruženja pozvaćemo Niš, Leskovac i još neke koji će potvrditi dolazak. Festival zadržava karakter medjunarodnog, ali u nekom skraćenom obimu, jer da nije bila ovakva situacija sa koronom do sada bismo sve precizno znali iz kojih bi zemalja došli folklorni ansambli” – izjavio je Ćirić.

Shodno aktuelnoj situaciji, ukoliko najavljeni programi budu realizovani, ne bi trebalo da izostane zadovoljstvo Piroćanaca Pirotskim letom, pogotovo što prošle godine, zbog korone, u istom periodu nije bilo sličnih kulturnih dešavanja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker