Božićna škola sportaOstale vesti

Otkrivanje talenata i negovanje ljubavi prema pozorišnoj umetnosti – Božićna škola glume

Preko tridesetoro dece pohađalo je ovogodišnju Školu glume koju  vodi, glumac pirotskog Narodnog pozorišta, Zoran Živković Žuća. On kaže da su deca izuzetno talentovana, komunikativna i kreativna.  Upravo zbog velikog interesovanja dece Živković kaže da bi bilo dobro da postoji kontinuitet u radu ali to iziskuje drugačiju organizaciju i svakodnevni rad sa manjim grupama dece kako bi se svakom detetu posvetila pažnja.  Ova grupa dece  zbog potencijala i kreativnosti zaslužuje da im se posveti veća pažnja  pa Živković razmišlja da od februara nastavi rad sa njima.

Škola glume pomaže razvoju govornog aparata kod dece. Živković kaže da  je sada, pri kraju Božićne škole, vidljiv napredak dece, sami pišu tekstove, mnogo bolje govore i iskazuju svoju kretaivnost.

U petak , 20. januara,  na zatvaranju Božićne škole glume u amfitetaru OŠ „Sveti Sava“, od 12 sati, biće održan javni čas  gde će svoj glumački talenat predstaviti ovogodišnji polaznici Škole glume.

Deca, polaznici Škole glume, kažu da bi voleli da gluma jednog dana bude njihov poziv. Do tada ih je  mentor, Zoran Živković  Žuća, pozvao da redovno idu u pozorište  i neguju ljubav prema ovoj vrsti umetnosti.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker