Ostale vesti

Otežano poslovanje u godini na izmaku

JP Komunalac završava ovu godinu pozitivnim poslovanjem ali direktor Boban Tolić napominje da je od 2020. najpre zbog korone a sada i zbog krize, poslovanje bilo otežano i bez većih investicija. On očekuje da će i naredna godina biti teška i neizvesna pa je plan poslovanja prilagođen trenutnim uslovima krize. Od januara je najavljeno  poskupljenje komunalnih usluga za 6,2%.

Prema rečima direktora JP Komunalac, Bobana Tolića, bila je ovo godina štednje a zastalo se i sa investicijama u delu nabavke vozila specijalne namene. Vozni park nije ugrožen jer je  započet proces primarne separacije pa je za ovu namenu Komunalac dobio tri vozila. Tolić kaže da je, što se tiče ukupnog poslovanja, ovo pozitivna godina ali da očekuje da će naredna biti još teža i neizvesnija.

Program poslovanja JP Komunalac za narednu godinu je završen i predat osnivaču na usvjanje koje će biti na svečanoj sednici Skupštine grada, 28. decembra.  Tolić kaže da je plan za 2023. realan i izvodiljiv u trenutnim uslovima. “Razgovarali smo  sa predstavnicima ostalih javnh preduzeća, neizvesna je cena energenata i dalje kretanje inflacije ali smo napravili program koji je moguće realizovati u trenutnim uslovima. Cilj nam je da obezbedimo pozitivno poslovanje i održimo kvalitet  usluga. U 2023. očekujemo prihod od 425 miliona, rashodi će biti nešto manji ali sve zavisi od daljih ekonomskih kretanja u uslovima krize“ – kaže Tolić. On napominje da su građani  izmirivali redovno svoje obaveze i da se procenat naplate komunalnih usluga kreće oko 90%.

Od janura je najavljeno povećanje cene komunalnih usluga za 6,2% . „Budžet građana jeste preopterećen jer je doslo do povećanja cena mnogih proizvoda i uslug. Poskupljenje komunalnih usluga nije veliko ali je sve drugo poskupelo, naročito hrana,  nadam se da će povećanje plata ublažiti krizu i da će naplata komunalnih usluga  dalje biti dobra jer od toga zavisi naše funkcionisanje“ – kaže, direktor JP Komunalac, Boban Tolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker