Obrazovanje

Osnovna škola “Sveti Sava” obeležava 199 godina postojanja

Osnovna škola “Sveti Sava” obeležava 199 godina postojanja. Svetosavska akademija biće održana u Domu kulture u četvrtak, 25.januara  od 16 časova za učenike škole, a u 18 časova za građanstvo.  U subotu 27.januara, nakon časova posvećenih životu i radu Svetog Save, u 12 časova, u trpezariji škole, biće upriličeno sečenje slavskog kolača i svečana dodela nagrada učenicima povodom literarnog i likovnog temata, kvizova znanja, školskog takmičenja iz matematike i sportskih takmičenja.

Povodom Dana škole nastavnici i učenici ove škole  pripremili su  niz aktivnosti, kao i prigodan program posvećen životu i delu Svetog Save. Tokom ove nedelje održavaju se  različita sportska takmičenja, učenici škole i deca pripremno predškolskih grupa učestvovali su u likovnim  i literarnim tematima o Svetom Savi.

Danas su  za učenike sedmog i osmog razreda organizovani kvizovi znanja iz prirodnih i društvenih nauka.

Dan škole obeležiće se i u izdvojenim odeljenjima, u Krupcu, 26. januara priredbom koja  počinje u  12 sati u Rsovcima će istog dana biti održana priredba, takođe od 12 sati.  U selu Izvor u subotu   27. januara biće održana  Liturgija u crkvi u 8.30, u Berilovcu će  27. biti održana  priredba a u Velikom  Jovanovcu  liturgija i prigodan program u crkvi Svetog Save.

 

 

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker