Sport

Osam medalja za pirotske džudiste na dva prvenstva centralne Srbije. Tri plasmana na Prvenstvo Države

Kostadin Kostić osvojio je zlatnu medalju, a Mia Nikolić i Nikola Đurov bronzane, na Prvenstvu centralne Srbije za mlađe devojčice i dečake, koje je danas 24.09.2022. godine održano u hali „Kej“ u Pirotu. Time su se ovo troje takmičara kvalifikovali za Prvenstvo Države koje će sledećeg vikenda biti održano u Beogradu.


„Kostadin Kostić bio je apsolutno ubedljiv u svojoj kategoriji, potvrdio odličnu formu i što je najvažnije pokazao da je potpuno zalečio povredu. Mia Nikolić je ponovo demonstrirala veliku borbenost, a o medalji, u njenoj kategoriji, odlučivale su nijanse. Nikola Đurov, iako još uvek je neiskusan, pokazao je veliki potencijal za buduća takmičenja. Ipak, najvažnije je da su takmičari izborili plasman na Prvenstvo Države, koje će u subotu biti održano u Beogradu i time dokazali da pripadaju vrhu srpskog džudoa.“, rekao je Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“. Na Prvenstvu centralne Srbije za mlađe devojčice i dečake učestvovalo je 120 džudista iz 27 srpskih klubova.

Sjajan nastup najmlađih džudista pred domaćom publikom

Janko Potić, osvojio je zlatnu medalju, Sara Rakić, Luka Golubović i Nikola Kostić srebrne, a Milica Sandić bronzanu medalju, na Prvenstvu centralne Srbije za starije poletarce koje je danas 24.09.2022. održano u Pirotu. Za starije poletarce, Prvenstvo centralne Srbije je najviši rang takmičenja. Na Prvenstvu centralne Srbije za starije poletarce učestvovalo je više od 100 džudista. Pirotski džudisti bili su sjajni pred domaćom publikom i u ukupnom plasmanu osvojili su treće mesto od 23 kluba, koliko ih je učestvovalo na Prvenstvu.
„Zadovoljan sam nastupom i zalaganjem svih sedmoro džudista. Janko Potić je napokon ušao u očekivanu formu i na borilištu pokazao izuzetan napredak. Sjajnu borbenost demonstrirao je Luka Golubović, koji je u poslednjim sekundama izgubio u borbi za zlatnu medalju. Drago mi je da je pirotska publika mogla da vidi budućnost našeg džudoa u najboljem svetlu“, istakao je trener Drašković.
Džudo klub „Ipon 010“ iz Pirota bio je suorganizator dva Prvenstva centralne Srbije za mlađe dečake i devojčice i starije poletarce. Takmičare iz tridesetak gradova Srbije pozdravio je gradonačelnik Vladan Vasić.
Džudo klub „Ipon 010“ i Sportski centar pokazali su da mogu uspešno da organizuju i ovako zahtevna prvenstva. Piroćanci su prvi put u istoriji imali prilike da gledaju takmičarski džudo. Nenad Đorđević, direktor Sportskog centra istakao je da će grad kupiti borilište za džudo, kako bi pirotski džudisti i karatisti imali još bolje uslove za treninge i buduća takmičenja.
Džudiste već narednog vikenda očekuju novi sportski izazovi. Mia Nikolić i Kostadin Kostić, nastupiće u subotu na Prvenstvu Države, a još desetak takmičara sledeće nedelje učestvuje na međunarodnom turniru u Boru.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker