Srbija

Osam medalja za džudiste Pirota na turniru u Skoplju

Osam medalja osvojili su pirotski džudisti na međunarodnom turniru koji je ovog vikenda održan  u Skoplju u Severnoj Makedoniji. Trinaestoro džudista kluba „Ipon 010“, predvođeni trenerima Markom Cenićem i Danilom Draškovićem osvojilo je jednu zlatnu, tri srebrne i četiri bronzane medalje.

 

Luka Golubović osvojio je zlatnu medalju, Katarina Nacić, Mia Nikolić i Sofija Jovičić srebrne, a Staša Rakić, Katarina Nacić, Janko Potić i Ognjen Petrović bronzane medalje. Katarina je osvojila dve medalje jer je nastupala u dve uzrasne kategorije. Na turniru „Mioki open“ džudisti su se takmičili u tri uzrasne kategoriji, koji su se malo razlikovale od takmičenja u Srbiji.

„Ovo su sjajni rezultati za kraj veoma uspešne sezone. Prezadovoljan sam zalaganjem svih džudista, posebno ako se uzme u obzir da je ovo poslednji turnir u dugoj i napornoj sezoni. Malo je nedostajalo pa da se vratimo sa još tri medalje više. Luka Golubović je ponovo bio odličan u svojoj kategoriji. Prva dva protivnika pobedio je za svega nekoliko sekundi, a u finalu je  dokazao zašto je najbolji poletarac u Srbiji. Mia Nikolić, vicešampionka Srbije bila je ubedljiva do finala, a u poslednjoj borbi za zlatno, malo joj je popustila pažnja, ali je svakako srebrna medalja odličan rezultat.

Naši kadeti imali su žestoku konkurenciji i borili se sa državnim prvacima i učesnicima svetskih kupova. Sofija Jovičić je bila sjajna na tatamiju, pa je u kvalifikacijama savladala šampionku Albanije. U polu finalu je bila bolja od takmičarke iz Bosne i Hercegovine, a u finalnoj, prilično ravnopravnoj borbi, izgubila je od džudistkinje iz Hrvatske. Ognjen Petrović je pokazao veliku zrelost i zavidnu tehniku. Posle izgubljene prve borbe uspeo je da povrati koncentraciju i da se kroz repasaž, na mnogo teži način izbori za bronzanu medalju u kategoriji do 66 kilograma, gde je u konkureciji za medalje bilo više od 20 takmičara. Ognjen je izborio četiri pobede protiv odličnih džudista, a u meču za bronanu medalju pobedio je prvaka Grčke”,  rekao je  Danilo Drašković, trener džudo kluba „Ipon 010“.

Na međunarodnom turniru „Mioki open“ koji je ovog vikenda održan u Skoplju u Severnoj Makedoniji učestvovalo je oko 450 džudista iz jedanaest evropskih zemalja.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker