Obrazovanje

OŠ “Dušan Radović” obeležava  59 godina postojanja i rada

Osnovna škola „Dušan Radović“ osnovana je 1964. godine pod nazivom Osnovna škola ”29.novembar“. Od decembra 1992. godine, Rešenjem SO Pirot, škola je promenila naziv u OŠ”Dušan Radović”. Povodom Dana škole sinoć je održano književno veče, gde su učenici koji su nagrađeni na literarnom konkursu, čitali svoje radove o temi “Šta je besplatno? Samo ono što je najveće, najlepše i najvažnije.” U nastavku programa učenici su se takmičili u igri “Ja imam talenat” gde su pokazali svoje umeće u pevanju, igranju, sviranju. Svečana akademija povodom Dana škole održava se večeras od 19 sati u Sali Doma kulture.

Rođendan škole učenici i nastavnici obeležavaju cele nedelje raznim aktivnostima u kojima pokazuju svoje talente, darove i znanje. Najuspešniji likovni i literarni radovi nagrađeni su knjigama i pohvalama. Tema su i ove godine bili  stihovi  Dušana Radovića “Šta je besplatno? Samo ono što je najveće, najlepše i najvažnije.

Stručni žiri sinoć je birao je i najbolje učenike u aktovnosti “Ja imam talenat” za koju je prema rečima direktorke, Nataše Branković, bilo ogromno interesovanje. “Prijavili  su se mnogi učenici koji smatraju da imaju talenat za igranje, za pevanje, sviranje. Stručni žiri  će birati  najbolje, odnosno biće nagrađeni svi učenici koji su se angažovali u ovoj aktivnosti” – kaže direktorka Škole.

U obeležavanje Dana škole uključeni su svi učenici kao ipolaznici programa za Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih. “Naši polaznici su imali i radionicu o  temu ženski razgovori, ženske priče, dramatizacija  teksta Dušana Radovića. I predškolci su nam  bili gosti povodom  Dana škole” – ističe direktorka, Nataša Branković.

Svečana Akademija se održava večeras u sali Doma kulture od 19 sati. Prethodno će,  od 17 sati biti održana priredba  za učenike od prvog do sedmog razreda, njihove odeljenske starešine i roditelje.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker