IZBORI 2023.

Opšta bolnica Pirot vrlo brzo dobija magnetnu rezonancu i digitalni mamograf. Zapošljeno 27 medicinara, devet lekara

Na današnjoj konferenciji za štampu Srpske napredne stranke u Pirotu, dr Perica Stojanović, novi direktor Opšte bolnice Pirot, kazao je da će pirotska bolnica vrlo brzo dobiti magnetnu rezonancu i digitalni mamograf, a da su u toku građevinski radovi koji će omogućiti instalaciju ove izuzetno važne dijagnostičke opreme koja će drastično povećati kvalitet usluge pacijentima.

Spisak nabavljene opreme je, po rečima dr Stojanovića, impozantan.

-Poslednjih godina OBP dobila je savremeni 64-slajsni skener, dva aparata za ultrazvučnu dijagnostiku, jedan ultrazvučni aparat za pregled srca, novi aparat za ergometriju, tri nova rentgen aparata, video gastroskopski štap, pet aparata za anesteziju, deset aparata za mehaničku ventilaciju, dva portabilna aparata za mehaničku ventilaciju koja su pogodna za rad u sanitetskim vozilima, stigla su i dva sanitetska vozila. Osim nove opreme, mnogo je urađeno i u pogledu zapošljavanja mladih lekara.

-Poslednjih godina intenzivno se odobravaju specijalizacije i trenutno je na specijalizaciji 26 mladih lekara, u planu za 2024. je još osam specijalizacija. U poslednjih 10 godina primljeno je 68 lekara i 109 medicinskih tehničara, bolnica ima ukupno 705 zapošljenih, 434 tehničara i 130 lekara. Trenutno u toku konkurs za prijem dva mlada lekara. Primljeno je i osoblje koje je bilo angažovano u vreme pandemije, tu nam je država izašla u susret pa je omogućeno da ljudi koji su bili danonoćno angažovani u vreme pandemije dobiju radni odnos. Ukupno, reč je o  27 – devet lekara, 15 sestara i tri nemedicinska radnika-kaže dr Stojanović.

Miloš Colić o Apotekarskoj ustanovi Pirot

Miloš Colić komentarisao je navode opozicije vezano za Apotekarsku ustanovu Pirot.

-Moram da kažem da se Grad Pirot, prema situaciji koja je nastala u Apotekarskoj ustanovi odnosio odgovorno i proaktivno. Prvo, sačuvali smo celokupni broj zaposlenih na neodređeno vreme i time stvorili finansijsku stabilnost njima i njihovim porodicama. Drugo, sačuvali smo kvalitet usluge koje AUP pruža i uapredili tu uslugu. Treće, zaštitili smo finansijki interes Grada, jer smo tri objekta koji su bili u vlasništvu grada, izdali za 1000 evra mesečno više od naglašene cene u javnom pozivu. Četvrto, nismo likvidirali AUP, još uvek funkcioniše u Opštoj bolnici, i peto, najvećeg prodavca lekova u Evropi smo doveli u Pirot-poručio je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker
https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/ca77f177-fd69-11ee-96b8-cabfa2a5a2de