Lokalna samouprava

Opšta bolnica dobila sanitetska vozila od Ministarstva zdravlja, uskoro i novi najmoderniji skener

Zahvaljujući vrlo modernom skeneru kojim će u isto vreme moći da se pregledaju tri pacijenta, očekuje se da se liste čekanja eliminišu

Direktor Opšte bolnice Pirot dr Goran Petrović izjavio je danas da je Opšta bolnica Pirot od Ministarstva zdravlja, u okviru akcije “Hitan odgovor Republike Srbije na Covid19”, dobila dva moderna sanitetska vozila – ambulantno vozilo “Citroej Džamper” – reanimobil i kombi vozilo za prevoz dijaliznih pacijenata. 

Vrednost reanimobila je oko 4.5 miliona dinara, a vrednost kombija je oko 3.5 miliona dinara. Vozila su savremena sa bogatom opremom koja omogućava reagovanje medicinskih ekipa, gotovo kao da se nalaze u operacionom bloku.

Dr Momčilo Bojkić kazao je da je reč o modernim vozilima opremljenim vrlo modernom opremom koja će značajno uticati an kvalitet rada medicinskog osoblja kada je reč o zbrinjavanju urgentnih stanja.

Stiže i najmoderniji skener

Opšta bolnica Pirot će u okviru istog projekta Vlade Srbije dobiti savremeni skener i savremeni digitalni rendgen aparat.

-Novi skener će imati tri radne jedinice, u jednom trenutku tri radiologa će moći da vrše čitanje, sa sadašnjiim skenerom ćemo imati ukupno četiri radne jedinice i ja se nadam da ćemo moći konačno da očistimo liste čekanja-kazao je direktor Petrović.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker