Obrazovanje

One su ponos Pirota. Katarina Jordanović i Milica Dimitrijević dobile Povelje Univerziteta u Nišu kao najbolje studentkinje na svojim fakultetima

Katarina Jordanović dobila je Povelju Univerziteta u Nišu za najboljeg diplomiranog studenta Građevinsko-arhitektonskog fakulteta, Milica Dimitrijević za najboljeg diplomca Filozofskog fakulteta

Naše mlade sugrađanke Katarina Jordanović i Milica Dimitrijević na svečanosti koja je ovih dana održana na Univerzitetu u Nišu dobile su laskava priznanja – Povelje Univerziteta kao najbolje diplomirane studentkinje na svojim fakultetima. 

Katarina Jordanović, dobitnica povelje Univerziteta u Nišu
Katarina Jordanović

Katarina Jordanović: Moji planovi su vezani za moj rodni grad Pirot

-Povelja je prestižno priznanje koje na svakoj godišnjici Univerzitet u Nišu dodeljuje najboljim studentima fakulteta. Ova nagrada za mene znači potvrdu marljivog rada i odricanja. Godine uložene u školovanje, noći i dani provedeni nad knjigom su ispisani na ovim stranicama povelje. Znam da je velika čast primiti ovakvo priznanje pa s toga ponosno i kažem da ovo priznanje ne pripada samo meni već i ljudima koji su bili uz mene tokom mog školovanja, koji su uvek bili moja podrška i potpora i kada je bilo teško i kada smo se smejali i kada smo plakali. Ova povelja je odličje istrajnosti i upornosti da se uspe u nečemu što volim, što poštujem i čemu se divim, a to je ARHITEKTURA. Zaista sada kada rekapitulišem svoje školovanje, mogu sa sigurnošću da kažem da sam jednostavno uživala. Zadovoljstvo mi je bilo studirati, a kada se nešto voli uspeh je neminovan. Nadam se da ću uspeti da i svoj radni vek provedem uživajući u struci. Moji planovi su vezani za moj rodni grad. Zaista volim Pirot. Najviše bih volela da ovde ostanem i svoje znanje stečeno tokom školovanja poklonim svom gradu. Neizmerna čast bi mi bila da radim i živim u svom gradu-kazala je za Pirotske vesti Katarina.

Milica Dimitrijević, dobitnica povelje Univerziteta u Nišu
Milica Dimitrijević

Milica Dimitrijević završila je fakultet sa prosečnom ocenom 9.93

-U toku studiranja bila sam više puta nagrađivana za najboljeg studenta od strane Filozofskog fakulteta u Nišu, ali je Povelja koju mi je dodelio Univerzitet svakako jedno od najznačajnijih priznanja. Osnovne i master akademske studije sam završila na Departmanu za pedagogiju, sa prosečnom ocenom 9,93, i trenutno sam student prve godine doktorskih akademskih studija. Angažovana sam kao istraživač-pripravnik u okviru naučno-istraživačkog projekta na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Nišu. Ova Povelja je rezultat velikog truda, rada, učenja, odricanja i podrške najmilijih. Smatram da su ovakva priznanja i nagrade veliki podstrek za dalje napredovanje i usavršavanje, jer je znanje nešto najvrednije što možemo imati. Što se mojih daljih planova tiče, želja mi je da na ovom fakultetu završim poslednji stepen visokog obrazovanja i da se u budućnosti bavim nastavnim i naučno-istraživačkim radom-kazala je Pirotskim vestima Milica.
fotografije – lična arhiva

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker