Srbija

Oko 1.6 miliona penzionera dobiće jednokratnu pomoć od 20.000 dinara. Već od srede niže cene osnovnih namirnica!

Penzioneri će u narednom periodu dobiti jednokratnu pomoć od 20.000 dinara, a pravo na tu pomoć imaće preko 1.6 miliona penzionera, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Ova pomoć biće isplaćena mimo povećanja penzija koja su najavljena.

Pomoć će biti isplaćena krajem novembra, najkasnije, početkom decembra. Predsednik Vučić juče je imao sastanke na temu smanjenja trgovačkih marži, pa će već od srede, cene mnogih namirnica biti značajno niže , a sa ciljem smanjenja inflacije. Biće ispitane i cene dobavljača, kako bi se postigao maksimalni efekat a na sastanku kome su prisustvovali vodeći trgovci, predstavnici Vlade Srbije i proizvođači postignut je dogovor da se već od srede svi proizvodi koji su deo ovog programa, budu označeni etiketom – Bolja cena.

Vlada Srbije

“Redovna cena parizera je 399 dinara, a biće 259 dinara, jogurt je bio 164 dinara, a biće 134. Ovo je naš način da pokažemo koliko brinemo za ljude. Cena jabuka soka od 120 dinara biće 80, krompir će umesto 99 koštati 60 dinara, imaćete domaći začin od 70 za 50 dinara, šampon za bebe od 107 dinara 69,9 dinara, što je važno za roditelje, a kafa će umesto 130,99 dinara biti 89,99 dinara”, kazao je predsednik Vučić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker