Sport

Ognjen Antić osvojio Omladinsku “Zlatnu rukavicu”

Takmičenje Omladinska “Zlatna rukavica” održano je u Kraljevu od 9. do 11. februara. Pirot je predstavljao bokserski klub Pirgos gde je boje kluba i grada branio Ognjen Antic koji je u finalu pobedio Kraljevčanina Marka Jovanovića.  Na Omladinskoj “Zlatnoj rukavici” učestvovala su 33 takmičara iz 5 zemalja iz regiona.

Treneri u uglu Ognjena bili su Marjan Antić i Predrag Randjelović. Ognjen je u polufinalu boskovao protiv odličnog, fizički pripremljenog boksera iz BK Podgorica, Crna Gora, Danila Markovića. Naš reprezentativac je bio bolji sve tri runde, vodio meč taktički i tehnički i jednoglasnom odlukom sudija odneo pobedu.

U finalu Omladinske “Zlatne rukavice” Anticć se sastao sa Kraljevcaninom, domaćinom prvenstva iz bokserskog kluba Metalac Kraljevo, Markom Jovanovićem,  prvakom države.

Treneri Antic i Randjelovic kažu da su znali da ih u finalu čeka jako ozbiljan borac, fizički spreman, boksuje u kontra gardu, željan pobede i stariji godinu dana od Antića. Jovanoviću je ovo druga godina u omladincima a Antiću prva.  “Pripremili smo odličnu taktiku, koju je Ognjen neprikosnoveno izvodio u meču, slušao, bio tačan i vodio borbu sve tri runde što mu je i donelo pobedu i najsjajnije odličije” – ističu treneri.

Ognjen je prošle godine osvoio Juniorsku “Zlatnu rukavicu” i pehar za najboljeg takmičara, sada, kao omladinac, osvoio je zlatnu medalju i pehar za najborbeniji par u finalu.

Antić  vec 13. februara putuje sa reprezentacijom u Crnu Goru  gde se u Budvi  održava bokserski kamp na kome će učestvovati treneri i bokseri iz više zemalja. Na kampu će biti do 3. marta posle kojeg ga očekuje  medjunarodni turnir pod nazivom “Jadranski Biser”, svetski kup, koji okuplja najbolje boksere sveta iz 30 zemalja u uzrastu od 17do18 godina.  Svetski kup traje do 11.4. 2024 godine.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker