Lokalna samouprava

Održana sednica Stalne konferencije gradova i opština. Tema: Pristupanje Srbije EU i uloga lokalnih samouprava u ovom procesu

U Beogradu je danas, u sali S. C. Beograd, održana 46. skupština Stalne konferencije gradova i opština Srbije. Sednici skupštine ispred grada Pirota, prisustvovali su pomoćnici gradonačelnika, Goran Popović i Bojan Ranđelović. Pozdravnu reč u ime grada domaćina održao je gradonačelnik grada Beograda, Zoran Radojičić. Predsednica SKGO i gradonačelnica grada Sombora, Dušanka Golubović, ujedno i predsedavajuća 46.skupštine, predstavila je rezultate rada SKGO u 2018.godini.

Pristupanje Srbije Evropskoj uniji i uloga lokalne samouprave, bila je najvažnija tema 46. skupštine, u okviru koje je organizovana panel diskusija i prezentacija. Panelisti, Jadranka Joksimović, ministarka za evropske integracije, Branko Ružić ministar državne uprave i lokalne samouprave, Sem Fabrici, ambasador, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Jan Lundin, ambasador Kraljevine Švedske u Srbiji, i Dušanka Golubović, gradonačelnica Sombora i predsednica SKGO, istakli su ulogu i značaj lokalnih samouprava u postupku priključenja EU.

Nakon panel diskusije potpisan je Memorandum o saradnji vezano za sprovodjenje paketa podrške izabranim jedinicama lokalne samouprave u okviru projekta ” Unapredjenje administrativne efikasnosti i delotvornosti na lokalnom nivou”, koji sprovodi SKGO, uz podršku projekta Nemačke razvojne saradnje(GIZ) ” Podrška reformi javne uprave” . Ispred grada Pirota Memorandum je potpisao Goran Popović, pomoćnik gradonačelnika, uz prisustvo i pozdravnu reč Tomasa Šiba, ambasadora Savezne Republike Nemačke u Republici Srbiji.

U radnom delu 46. skupštine SKGO, usvojen je zapisnik 45.skupštine SKGO, godišnji izveštaj o radu SKGO za 2018.godinu i izveštaj Nadzornogodbora o materijalnom i finansijskom poslivanju SKGO za 2017.godinu i prvih 10 meseci 2018.godine sa Predlogom odluke.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker