Lokalna samouprava

Održana Izborna skupština GO SUBNOR – a Pirot – Peco Todorovski predsednik

U Svečanoj sali Skupštine grada Pirota održana je Izborna skupština Gradskog odbora SUBNOR – a Pirot. U skladu sa Statutom, koji je Skupština SUBNOR – a Srbije usvojila 18. juna 2020. godine, za predsednika Skupštine SUBNOR – a Pirot izabran je Miodrag Milić, za predsednika GO SUBNOR – a izabran je, dosadašnji predsednik, Peco Todorovski, njegov zamenik je Nikola Božić, predsednik Nadzornog odbora je Bratislav Petrović, a funkciju sekretara i blagajnika obavljaće, kao i do sada, Nevenko Perić. Skupštinu GO SUBNOR – a Pirot sačinjava 25 delegata, Gradski odbor 17 članova, a u Nadzornom odboru su 3 člana. Svi predloženi kandidati izabrani su jednoglasno.

Izbornoj skupštini GO SUBNOR – a Pirot, pored ostalih, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave grada Pirota, opštine Bela Palanka, Vojske Srbije, Organizacije rezervnih vojnih starešina, članovi predsedništva SUBNOR – Srbije i predsednik OO SUBNOR – a Babušnica. Izbornoj skupštini trebalo je da prisustvuju i gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić i, načelnica Pirotskog okruga, Dragana Tončić, ali su zbog neizostavnih obaveza bili odsutni.

Izbornu skupštinu otvorio je, pozdravljajući prisutne, član predsedništva SUBNOR – a Srbije i koordinator za jugoistočnu Srbiju i Rasinski okrug, pukovnik u penziji, Anđelko Milićević. On je rekao da mu je izuzetna čast i zadovoljstvo što je danas u Pirotu, gradu koji poklanja izuzetnu pažnju negovanju tradicije oslobodilačkih ratova.

” Danas smo izabrali novo rukovodstvo GO SUBNOR – a Pirot. Kroz ove pripreme uradili smo mnogo toga za dobrobit SUBNOR – a grada Pirota. Ljudi koje smo danas izabrali, siguran sam, vodiće ovu organizaciju na pravi način, pre svega da se brinu o mestu i ulozi boraca. To znači da brinu u socijalnom i zdravstvenom pogledu, o rešavanju stambene problematike, školovanju dece poginulih boraca i invalida rata i u svemu drugom što može da dobije jedna kategorija, a ta kategorija se zove borac naše Srbije” – rekao je Milićević.

Pukovnik Milićević je još rekao da u svim sredinama jugoistočne Srbije i Rasinskom okrugu aktivnosti SUBNOR – a imaju podršku, ali da Pirot prednjači u tome.

“Stalno sam na putu i razgovaram i sa rukovodstvom gradova i opština. Svuda smo dobili podršku, to je jako dobro, i prepoznata je naša organizacija, ali , uz sve uvažavanje i poštovanje ostalih, ja moram da istaknem, kada je reč o Upravi grada Pirota, dragi moji prijatelji, Pirot je na prvom mestu. Toliko poštovanja imate prema Gradskom odboru, obezbedili ste nam prostor, plaćate struju, grejanje, telefon, i sve što je potrebno našoj organizaciji je vaša briga, i hvala vam na tome”.

Pukovnik Milićević uručio je priznanja za doprinos u radu GO SUBNOR – a Pirot, gradonačelniku Pirota, Vladanu Vasiću, predsednici Skupštine grada, dr Mileni Dimitrijević, zameniku gradonačelnika, Milošu Coliću, i pomoćniku gradonačelnika Pirota, Vidojku Panajotoviću.

Predsednica Skupštine grada Pirota, dr Milena Dimitrijević, rekla je da je veoma počastvovana priznanjem, jer ovo veliko priznanje dolazi od jedne od najmasovnijih patriotskih organizacija Republike Srbije.

“Dirljiva je posvećenost, trud i rad ovih ljudi, i prema svemu tome ne možemo biti ravnodušni. Postoji obaveza da kao građani Srbije, kao stanovnici ovog grada maksimalno pomegnemo i ispoštujemo angažovanje na čuvanju tradicije narodnooslobodilačkih ratova. Podsećaju nas, kada obeležavaju jubileje i godišnjice, na žrtve ratova i da ne zaboravimo nikada našu slavnu prošlost. Gradska uprava će se i dalje maksimalno truditi da pomogne i uradi sve što treba da SUBNOR nastavi da radi kao i do sada”- izjavila je dr Dimitrijević.

Predsednik GO SUBNOR-a Pirot, Peco Todorovski, rekao je da su dosadašnje aktivnosti bile usmerena u pravcu negovanja tradicije oslobodičkih ratova Pirota i Srbije. Ranije težište bilo je na Narodno oslobodilačkom ratu, a od 18. juna 2020. godine i svih oslobodilačkih ratova Srbije, Pirota i okoline. Kao pvi skup jesu Balkanski ratovi, zatim Drugi svetski rat i treći skup su ratovi devedesetih i NATO agresija, rekao je Todorovski.

Treba reći i to da je Skupština GO SUBNOR – a Pirot uputila predlog SUBNOR – u Srbije da za svog koordinataora za Pirotski okrug imenuje Milana Stojanovića.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker