Obrazovanje

Održan još jedan Vukolend – OŠ “Vuk Karadžić” slavi 207. rođendan

Učenici i nastavnici nižih razreda OŠ “Vuk Karaždžić“ organizovali su još jedan Vukolend, tradicionalnu manifestaciju izložbeno – porodajnog karaktera u čast obeležavanja Dana škole. Na brojnim štandovima u prepunoj sali deca su prodavala svoje ručne radove.  Prikupljeni novac ide u đaku zadrugu za kupovinu opreme i nastavnog materijala a deo sredstava biće izdvojen u humanitarne svrhe.

I ove godine najbrojniji kupci bili su roditelji koji su i sami učestvovali u izradi predmeta koji su se našli na štandovima. Tradicionalna manifestacija Vukolend organizuje se više od deset godina u čast obeležavanja Dana škole.

Direktor OŠ „Vuk Karadžić“ , Tugomir Cvetkovć, kaže, da je cela nedelja bila  u znaku 207. rođendana  škole. „Ovogodišnji slogan je „Od sabora do sajbera“  u tom duhu su organizovana predavanja u saradnji sa Muzejom Ponišavlja i takmičenja u izradi likovnih i literarnih radova. Sada imamo ovu manifestaciju  gde deca predstavljaju svoje stvaralaštvo i razvijaju preduzetnički duh“ – kaže direktor Cvetković.

Učiteljica, Iva Jovanović, kaže, da je cilj Vukolenda da deca sama stvaraju, da nauče da rade, da razvijaju preduzetnički duh. „Deca su kreativna i ovde upravo to pokazuju, oni vole da prave razne predmete, vole da prodaju ali imamo i roditelje koji nam u tome pomažu da sve izgleda kako treba, bez njihove pomoći ova akcija sigurno ne bi bila ovakva.  Vukolend je uvek je u čast Dana škole i uvek je prodajno – izložbenog karaktera. Učenicima nižih razreda su se poslednjih godina priključili i učenici viših razreda koji svoje proizvode prodaju na dva štanda“ – kaže, učiteljica, Iva Jovanović.

Sav novac koji se prikupi na Vukolendu  biće iskorišćen za ono što je potrebno deci  tokom boravka u školi . Do sada su se od prikupljenog novca kupovala nastavna i didaktička sredstva  i oprema za učionice a deo sredstava uvek odlazi u humanitarne svrhe. Novac se predaje đačkoj zadruzi a zatim Skupština zadruge odlučuje o tome na koji će nain prikupljena sredstva biti utrošena.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker