GastronomijaOstale vesti

Odlična ponuda i potražnja na Sajmu peglane kobasice

Ukus  peglane kobasice privukao je  brojne turiste iz regiona da ovaj vikend provedu u Pirotu. Kao i prethodnih godina najbrojniji su bili gosti   iz Bugarske. Neko je došao da kupuje pirotske brendove, neko da degustira i da se dobro provede ali su svi, kako kažu, zadovoljni odlazili sa Sajma.

Automobili, autobusi i gužva na ulicama, ovako je Pirot izgledao u dane desetog,  jubilarnog Sajma peglane kobasice. Kobasica se prodavala po ceni od oko 4.000 dinara po kilogramu  i, kako kažu proizvođči,  prodaja je bila odlična.

Najzanimljivije je bilo oko destilerija gde su radoznali posetioci mogli da probaju razne vrste  rakija. Cena domaće rakije na Sajmu bila je od 1.500 dinara pa naviše. Ljubitelji ovog pića mogli su da probaju i pirotski viski od dunje koji se u luksuznom pakovanju prodavao po ceni od 40 evra. Uz peglanu su posetioci Sajma degustirali razna vina i pivo koji Piroćanci sami proizvode.

U ponudi su bili razni sirevi, pirotski kačkavalj, med.

Raznovrsna ponuda je i na štandovima ispred hale gde su se prodavali najraznovrsniji proizvodi domaće radinosti, ćilimi, koža, magneti, daske za sečenje i još mnogo toga. Kako narod kaže: „Svaka roba ima kupca“. Svako je neto kupio i svako je nešto prodao a najvažnije je da su svi sa Sajma peglane kobasice otišli zadovoljni.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker