IZBORI 2023.

Odbornički kandidati SNS-a prezentovali rad i ulaganje Grada Pirota i Vlade Republike Srbije u ovaj region

Odbornički kandidati Dragana Tončić i Miloš Colić sa liste SNS “Pirot ne sme da stane”  prezentovali su rad i ulaganje kako Grada Pirota, tako i Vlade Republike Srbije u ovaj region.  Dragana Tončić je podsetila da je posle višedecenijskog čekanja autoputa, žile kucavice svakog savremenog društva, autoput  napravljen i u punom profilu pušten do granice sa Republikom Bugarskom. “Vlasti pre ove vlasti, kao i prethodne su samo obećavali a rezultata i realizacija nigde na vidiku. I najveći skeptici našeg današnjeg društva koriste blagodeti autoputa. To im uopšte ne smeta, čak se i hvale da za dva i po sata stignu do Beograda” – istakla je Tončićeva i dodala je to zasluga predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke.

Tončićeva je pomenula i ulaganja i napore koji se čine u cilju očuvanja životne sredine kao i gasifikaciju, jedan od najznačajnijih projekata koji se realizuje u interesu svih građana. “Kroz naš grad priključenje privrede i individualnih domaćinstava na gas su samo na korak do realizacije, naravno, i ovo je delo sadašnje vlasti, dobro vođenje politike i ekonomije.  Gasifikacije, izuzetno skupa i kompleksna za ostvarivanje, pa  je zato I  bila zapostavljena od prethodnih vlasti” – rekla je Dragana Tončić.

Ona je podsetila i na radove na  rekonstrukciji železnice od Niša do Dimitrovgrada kao još jedan u nizu  projekata ove vlasti. Pored bržeg,  bezbednijeg i jeftinijeg putovanja građani Pirota će imati i druge benefite.  Projektom je predviđena izgradnja podvožnjaka u naselju Đeram a u Radin Dolu će biti izgrađen pothodnik, u cilju bezbednog  kretanja Piroćanaca koji žive u ovim delovima grada.

I podrška privredi nije izostala od strane Republike i lokalne vlasti, naglasila je Tončićeva “Svesni smo otpuštanja koja su u skladu sa politikom firme i daljim opstankom, ali smo i svedoci da se ulažu maksimalni napori da se dovedu novi investitori i da se nađe adekvatna strateški partner za kompaniju Tigar a.d, koja će oživeti i održati proces proizvodnje” – istakla je Dragana Tončić.

Odbornički kandidat Miloš Colić istako je da su i na gasnoj interkonekciji i na izgradnji auto puta, kao i rekonstrukciji  železnice koja je već započeta, angažovane naše kompanije,  kompanije iz Pirota i ljudi izPirota.

Colić je podseetio da jedan od najvećih izvoznika i najveća kompanija u Srbiji,  Tigar Tajers posluje u Pirotu. “Tigar  Tajers je u periodu 2014. do 2020. godine uložio preko 500 miliona  evra. Od 1.400 zaposlenih došao do 4.000 zapošljenih  osoba. Podsetiću vas da svako radno mesto u realnom sektoru jeste puta tri  u propratnim sektorima, pa  imamo i druge  kompanije koje rade za Tigar Tajers kako u oblasti obrade metala tako i u drugim sektorima.

Colić je naglasio da je i predsednik prepoznao potrebu  građana da se nađe strateški partner za Tigar a.d. i da se ta kompanija stavi na zdrave noge.

Colić je podsetio da je  Pirot postao većinski vlasnik Slobodne zone Pirot, koja je ne samo jedna  od najboljih zona u našoj državi, nego jedna  od najboljih zona u region. U režimu Slobodne zone radi preko 6.000 radnika, 20 proizvodnih i 60 uslužnih i trgovinskih kompanija.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker