Lokalna samouprava

Od večeras Gazela prohodna za vozače

Jutros je počelo asfaltiranje kolovoza preko Gazele, u sklopu radova na rekonstrukciji ovog mosta koji povezuje međunarodnu magistralu sa Industrijskom četvrti Pirota. Kako je najavio direktor Direkcije za izgradnju Branislav Kostić, po najavama izvođača radova, očekuje se da već predveče Gazela bude puštena u saobraćaj za motorna vozila čime će se potpuno rasteretiti saobraćaj u centru grada.

ACA_4120_resizeDirektor Kostić se zahvalio građanima na strpljenju i kazao da su u toku završni radovi, postavljaju se dva sloja asfalta debljine

-Naša želja je da danas otvorimo Gazelu za saobraćaj prevashodno za motorna vozila s obzirom da se završava asfaltiranje kolovozne trake, obeležiće se srednja traka i očistiti pristupne saobraćajnice. Zamolio bih vozače da oprezno prelaze preko mosta jer će se i dalje raditi na pešačkim stazama koje će i dalje biti zatvorene za pešake pa molim pešake da se strpe još desetak dana jer nas sledeće nedelje očekuje farbanje ograda i postavljanje završnih slojeva na pešačkim stazama. Očekujem da do 21 sat most bude otvoren za putnički i teretni saobraćaj, a važna je činjenica i da će biti skinuta ograničenja po pitanju težine vozila koja prelaze most-kazao je Kostić i dodao da će u narednih mesec dana biti postavljena i moderna rasveta, led-diodnog tipa i tada će Gazela zasijati punim sjajem.

ACA_4126_resize

Po rečima Kostića, izvođač radova, firma “Bauvesen” je potpuno profesionalno izveo radove.

-Radovi su dvadesetak dana ranije završeni, urađeno je dosta profesionalno i kvalitetno, bilo je dosta zahtevnih radova i sa spoljnje strane mosta i ostaje još samo dekorativna rasveta i pešačka staza koja će vrlo brzo biti urađena-kaže Kostić.

ACA_4133

tekst i foto A.Ć.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker