Lokalna samouprava

Od ponedeljka postavljanje glavne betonske konstrukcije(Video)

Direktor Direkcije za izgradnju grada Branislav Kostić kazao je danas novinarima da je danas premošćena Nišava, svi prenapregnuti podužni nosači mosta na Drugom ringu biće postavljeni. Temelji mosta su urađeni, nosači su postavljeni a od ponedeljka počinje postavljanje oplate koja će primiti glavnu noseću betonsku konstrukciju.

-Po rečima izvođača, krajem ovog i početkom juna meseca biće potpuno betonirana noseća betonska konstrukcija, nakon toga idu ivičnjaci i asfaltiranje. Paralelno radimo i na pristupnim saobraćajnicama. Sa tijabarske strane već su postavljene vodovodna, kanalizaciona mreža i rasveta, a sa pazarske strane su u toku radovi na instalacija, ali se radi i toplovodna instalacija koja treba da poveže centralnu gradsku kotlarnicu sa kotlarnicom Centrala. Interesantna je i vodovodna cev prečnika 500 miliometara koja treba da poveže izvorište Krupac sa izvorštem Kavak-kaže Kostić.

Po njegovim rečima, shodno potpisanim ugovorima, do kraja avgusta bi most trebao da bude gotov.

-Dinamika ide jako dobro i dobili smo od izvođača uveravanja da će rok biti ispoštovan-kazao je Kostić.

Kostić se osvrnuo i na most Gazela i predstojeće njeno zatvaranje tokom vikenda.

-Mi smo most potpuno sanirali i uradili jedan podložni sloj asfalta tokom decembra meseca kada nije bilo vreme za to, ali smo to ipak uradili kako bi izbegli kolapse u saobraćaju. Sada je lepo vreme i asfaltna mesa može da se uradi korektno tako da ćemo u subotu od 14 sati zatvoriti most, uraditi pripremne radnje, u nedelju ćemo izvršiti asfaltiranje potpuno novim slojem asfalta u debljini od 3 do 4 centimetara i izvođač radova traži da nakon toga konstrukcija mosta ostane dva dana da se “stvrdne” i nakon toga ćemo 21. ponovo pustiti most u saobraćaj-kaže Kostić.drugi ring_2

Pomoćnik predsednika opštine zadužen za infrastrukturu Vidojko Panajotović kazao je da će izgradnja mosta na Drugom ringu imati ogroman značaj za sve građane Pirota.

-Regulisaćemo saobraćaj, smanjićemo opterećenje Velikog mosta i dovešćemo do toga da frekvencija saobraćaja u Pirotu bude mnogo bolja nego do sada. Sve što smo radili proteklih 12 godina dokazuje da ovde u Pirotu imamo stabilnu vlast, koja je postavljena da služi narodu. Da ne nabrajam šta smo sve uradili od hale “Kej”, trga, energane, Zatvoreni bazen koji treba da se otvori. Mislim da smo stvarno mnogo toga uradili za ovih 12 godina-kazao je Panajotović.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker