Gradska hronika

Od naplate vode finansiraju se sve investicije Vodovoda

Naplata za utrošenu vodu kreće se od 95 do 98 %. U JP „Vodovod i kanalizacija“ kažu da je odziv građana dobar i da se već godinama unazad računi za vodu izmiruju u visokom procentu. Najveći deo sredstava prikupljenih od naplate ulaže se u investicije odnosno zamenu vodovodne mreže. Direktor Vodovoda najavljuje mogućnost poskupljenja vode koje je uslovnjeno poskupljenjem električne energije.zoran nikolić vodovod

Direktor vodovoda, Zoran Nikolić, podseća  da svaki put kada neko plati vodu najveći  deo tog novca odlazi na investicije, na zamenu vodovodne mreže. On ističe da je  saradnja sa građanima dobra i da su u Vodovodu spremni za nove inicijative i predloge koji dolaze od građana.

Nikolić kaže da će  cena vode verovatno biti korigovana jer je električna energija ove godine povećana dva puta po 8 %. „Do pre godinu i po dana prosečni računi Vodovoda za električnu energiju iznosili su oko 1,2 miliona dinara a sada su oko 4 miliona. Ako želimo da imamo investicije o kojima govorimo moramo da imamo neka sredstva. Moguća je mala korekcija cene vode tokom godine i apsolutno bi sav taj novac utrošili na  investicije.  Već pripremamo poduži spisak ulica u kojima ćemo raditi“ – istakao je direktor Vodovoda, Zoran Nikolić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker