Gradska hronika

Objavljen Javni poziv za obuku na radnom mestu za zanimanje šivač

U skladu sa projektom “Znanjem do posla” danas, 17. novembra, je objavljen Javni poziv za obuku na radnom mestu koja će se realizovati u Kompaniji “Makaron moda”. Predviđena je obuka za tridesetoro mladih koji će imati priliku da se upoznaju, kako teorijski, tako i praktično, tokom 360 sati obuke sa zanimanjem ŠIVAČ. Polaznici će, kroz rad u Kompaniji, savladati znanja, veštine i stavove, neophodne za obavljanje ovog posla.

Sam rad je organizovan na proizvodnim linijama uz rad na mašini za šivenje. Uz pomoć iskusnih mentora, polaznici će steći opšte i specifične kompetencije za rad u Kompaniji na konkretnim radnim zadacima. Tokom obuke polaznici će dobijati novčanu nadoknadu, a najbolji polaznici priliku za zaposlenje.

Pravo učešća imaju nezaposlena lica od 18 do 30 godina, ili do 35 godina ukoliko pripadaju nekoj ranjivoj kategoriji stanovništva – mlade žene, dugoročno nezaposleni, mladi iz ruralnih područja koji žive na više od 20 km od mesta obuke, mladi sa invaliditetom, samohrani roditelji, pripadnici romske etničke grupe, bivši zatvorenici, tražioci azila, korisnici novčane socijalne pomoći itd.

Zaniteresovana lica mogu da se prijave putem telefona 010/501-820, svakog radnog dana od 9-14 sati, ili na mail: [email protected]. Prijavljivanje kandidata je do 26. novembra 2021. godine.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker