Politika

Obišli stare i iznemogle u selima Prisjan i Kamik

Ni sneg, ni hladnoća u udaljenim selima pirotskog kraja Prisjan i Kamik nisu uticali na entuzijazam i humanost članova Srpske napredne stranke u Pirotu da posete staračka domaćinstva u zimskom periodu.

 

Poverenik GO SNS Pirot, Milan Jovanović, gradski većnik i član Povereništva SNS Dejan Ranđelović i poverenik za Prisjan i Kamik, Goran Denčić, razgovarali su sa meštanima o životnoj svakodnevici, naglasivši da će učiniti sve što je u njihovoj moći da preduprede postojeće probleme.

 


Svesni strukture stanovništva u ovom kraju, aktivisti SNS-a osim paketa hrane i sredstava za osnovnu higijenu, poklonilu su najvažniji ljudski dar – pažnju starim licima i njihovom zdravlju. S tim u vezi, dr Aleksandra Drobnjak interesovala se za uslove života, porodicu i zdravlje meštana sela Prisjan. Osim konsultacija i uputstava, prisutnima je merila pritisak i pregledala njihove postojeće nalaze.


Paketi hrane i sredstava za higijenu stigli su na poklon u više desetina domaćinstava sela Prisjan i Kamik. Zadovoljna lica ljudi bila su više od podstreka za sprovođenje novih, humanih akcija.
Akcija je realizovana na ideju koordinatorke Unije mladih Olje Petrović, a u saradnji sa Majom Cvetković Sotirov (Savet za kulturu i medije) i Draganom Đorđev (Savet za populaciju, brigu o deci i socijalna pitanja) uz značajnu podršku Ljiljane Petković (Unija žena).

Saopštenje SNS-a Pirot

Slične vesti

Jedan komentar

 1. Ovakva vrsta pomoci je potrebna i nasem selu Pasjac,15km udaljeno od svog grada Pirota,gde zive jos mozda desetak mestana preko sedamdeset godina!Nase selo je toliko ignorisano od strane svih vlasti-nikada i nista Opstina Pirot nije uradila za ovo selo zbog toga se i stanovnistvo masovno iseljavalo sedamdesetih godina!U ime mestana kojima je
  potrebna svaka vrsta pomoci pozivamo makar Crveni krst da ih posetl,Unapred najljubaznije
  hvala!

  Srdacan pozdrav,
  Violets Stefanovic
  Selo Pasjac,
  Tel:063/88-48-529.

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker