Lokalna samouprava

Obavljena zvanična primopredaja zgrade SUBNOR-a na Vrelu gradu Pirotu

Objekat na Vrelu, nakada u vlasništvu IO “Prvi maj” Pirot, kasnije GO SUBNOR -a, krajem prošle godine postao je vlasništvo grada Pirota. Uprava grada prepoznala je svoj interes, iskoristila zakonsko pravo, pravo preče kupovine, i za 7,5 miliona dinara otkupila objekat i uknjižila u katastar. Juče je obavljena i zvanična primopredaja objekta na Vrelu gradu Pirotu. 

Prilikom primopredaje objekta zapisnički je konstatovano u kakvom stanju se preuzima zgrada, kaže, između ostalog, zamenik gradonačelnika Pirota, Miloš Colić.

“Ulazna vrata su zaključana, moraćemo da uđemo prisilno kao vlasnici, zatekli smo neki inventar, koji je star, i dali rok od 30 dana bivšem vlasniku, odnosno, SUBNOR-u, da ga preuzme i da mi kasnije možemo nesmetano da pošaljemo projektante koji bi za početak snimili postojeće stanje. Sa nama su bili i predstavnici “Direkcije” koji će raditi projekat. Izvestio sam ih šta treba da bude svrha objekta. Želimo da sačuvamo autentičnost zgrade, tri kamena zida, pozicija ostaje ista, gabarit verovatno ne, ali mislim da tu ima prostora za smeštajne kapacitete, pre svega, poput objekta u Dojkincima gde bismo imali jednu uslužnu kuhinju, kao i prostoriju za odmor. Doduše, ovo je još uvek nezvanično, jer želimo da definišemo precizno projektni zadatak u skladu sa svrhom”- rekao je Colić.

Prvi naredni korak jeste projekat parcelizacije, kaže Colić. Nakon toga će se podrobnije razgovarati o svrsi objekta i projektovanju. Nejverovatnije, svrha objekta biće promocija turizma i Stare planine. Radovi na objektu biće vrlo zahtevni, s obzirom da su prostorije niske, bez sanitarnih čvorova i kvalitetene elektroinstalacije. Namera je da se objekat preuredi na savremen način kako bi zadovoljio potrebe i najprobirljivijih turista. Posle projektovanja tražiće se izvori finansiranja, rekao je Colić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker