Sport

Novosađanke prekinule pobedonosnu seriju košarkašica Gimnazijalac Tigra

Košarka: Druga ženska liga Srbije

Pirot: Sportski centar Hala “Kej”

ŽKK Gimnazijalac Tigar 58 – 93 ŽKK Novosadska ŽKA (21-20, 14-22, 16-25, 7-26)

ŽKK Gimnazijalac Tigar: Milica Mančić(K), Jovana Ignjatović, Maja Stanojević, Bratislava Ignjatović, Marija Marković, Vanja Krstić, Nađa Đorđević, Nađa Anđelković, Jana Dinić, Nađa Ivanov.

Ženski košarkaški klub “Novosadska ženska košarkaška akademija” opravdao je epitet favorita u meču protiv, doduše, znatno oslabljenih “Gimnazijalki”. Novosadski tim je, prema onome što je pokazo na parketu u Hali “Kej” najkompletnija ekipa Druge ženske lige Srbije koja je u ovom prvenstvu gostovala u Pirotu. Uprkos tome, košarkašice Vladice Ranđelova dobro su počele. Prvi period igre završile su u svoju korist i u dobrom delu utakmice bile ravnopravan protivnik. Međutim, fizička spremnost gostujuće ekipe i nesporan kvalitet bili su presudni protiv oslabljenog pirotskog tima. Već u trećoj četvrtini videlo se da ponestaje koncentracija “Gimnazijalkama”, a mlade, neiskusne košarkašice, koje su dobile minutažu, nisu mogle da se suprotstave na pravi način Novosađankama.

Trener ŽKK Novosadska ŽKA, Milan Ivanić, čestitao je domaćim košarkašicama na korektnoj i borbenoj igri i kaže da rezultat nije pravi odnos snaga na terenu. On je istakao da je njegova ekipa imala imala i tu prednost, jer su znali da Gimnazijalac Tigar u svom sastavu nema tri standardne i iskusne igračice.

Vladica Ranđelov, trener ŽKK Gimnazijalac Tigar, kaže da je do 26. minuta utakmica bila ravnopravna protiv ekipe koja tokom cele sezone igra konstantno dobro. Čestitao je svom kolegi Ivaniću i kaže da se vidi da ni jednog trenutka igračice iz Novog Sada nisu gubile ritam, grale su čvrsto, napadački i bilo je dosta problema da se njegova ekipa adaptira na tako žestok ritam.

“Njihov agresivan presing poremetio je našu igru u napadu, posle toga je utakmica otišla u drugom smeru. Šta da kažem, velika pobeda u Beogradu prošlog vikenda, a eto odigrali smo ovu utakmicu kako smo odigrali i mogu samo da čestitam mojim košarkašicama. Moramo da se oporavimo, sakupimo na treningu i biće to kako treba”- rekao je Ranđelov.

U narednom kolu “Gimnazijalke se, kao gosti, sastaju sa Rudarom. Ima osnova da se zatraži odlaganje utakmice, ali o tome će se odluka doneti narednih dana.

Foto: Ilija Pejčić Lika 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker