Lokalna samoupravaOstale vesti

Novogodišnja rasveta biće uključena od 15. decembra do 15. januara

U skladu sa merama štednje, nogodišnja rasveta u Pirotu će biti uključena od 15. decembra do 15. januara. U JP Komunalac kažu da se vodi računa o potrošnji struje iako je reč o štedljivim sijalicama i da će zbog toga rasveta biti uključena samo mesec dana. Pored priprema za novogodišnje ukrašavanje grada, direktor Komunalca kaže da spremno dočekuju predstojeću zimu, obezbeđena je dovoljna količina soli i mehanizacija.

Boban Tolić, direktor JP Komunalc najavio je štednju i za vreme predstojećih praznika. Od uvođenja mera štednje Komunalac  je uštedeo preklo 5.000 kilovati struj,  odnosno uobičajena potrošnja struje ovog preduzeća je prepolovljena. “Stvarno smo štedeli jer je to jedini način da prevaziđemo krizu. Tako je svuda u svetu pa i kod nas” – kaže direktor Komunalca. On je najavio da će novogodišnja rasveta biti uključena 15. decembra i da će nakon mesec dana biti isključena. Prema njegovim rečima, sijalice novogodišnje rasvete su štedljive pa  potrošnja struje nije velika, ali je mesec dana dovoljan period  jer se vodi računa da se ne pravi udar na elektroenergetski sitem. Rasveta će biti isključena 15,. januara, kaže direktor Komunalca, Boban Tolić.

 

Pripreme za predstojeću zimu su već završene, mehanizacija se obnavlja svake godine, za ovu zimu na raspolaganju je sedam vozila za čišćenje snega. “Sa Šumskim gazdinstvom,  koje ima svoju mehanizaciju potpisujemo ugovor o održavanju puteva u Gornjem  Visoku.  Podizvođači su nam potrebni ako je velika količina snega u suprotnom mi možemo sa svojom mehanizacijom da izađemo i očistimo puteve” kaže, direktor JP Komunalac Boban Tolić. On kaže da  je teren podeljen po zonama i da ekipe odmah mogu da reaguju i čiste sneg na teritoriji grada Pirota, kako u samom gradu tako i van grada. “Naravno, potrebno je vreme da se sneg očisti, ne može se istog trenutka ukloniti sneg sa ulica ali gledamo da u roku od 24 sata sve bude prohodno. Imamo dovoljne količine soli, stigla je nova isporuko od 24 tone, imamo preko 65 tona i očekujemo još jednu isporuku od 25 tona.  Ne znamo kakva će zima biti ali sa 90 tona, što je i previše, možemo da kažemo da smo spremni” – poručio je Tolić.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker