Sport

Novi uspesi pirotskih snoubordera

Takmičari SK Stara Planina su odmah po povratku iz Češke gde su učestvovali na svom prvom međunarodnom takmičenju van zemlje i prvom snoubord krosu nastavili sa takmičenjima na Kopaoniku.

U utorak 21.03. je naš klub organizovao  noćnu trku u slalomu “Kup Stara Planina 2023.” na stazi Malo jezero. Dina Panić osvojila je prvo mesto, Mila Zdravković drugo i Ilija Pešić, takođe drugo mesto.
Sledećeg dana na programu je bilo državno prvenstvo u disciplini slalom. Ilija Pešić je osvojio drugo mesto, Nemanja Pešić prvo,  a Dina Panić i Mila Zdravković su diskvalifikovane zbog promašene kapije.
U četvrtak 23.03. održano je državno prvenstvo u veleslalomu i osvojili smo još četiri medalje Dina Panić prvo mesto, Nemanja Pesic prvo mesto, Ilija je posle prve vožnje bio prvi ali na kraju ipak druga pozicija i Mila Zdravković drugo mesto, saopštavaju iz ovog kluba.
Danas je održano takmičenje snoubord kupa Srbije u veleslalomu “Kup Zlatibor” i još četiri medalje za naš Klub.
Dina Panić osvojila je zlato, Nemanja Pešić takođe zlato, Ilija Pešić i Mila Zdravković osvojili su srebro. Ova takmičenja su bila i FIS međinarodna takmičenja. 
Sutra u prekosutra je državno prvenstvo u SLOPE STILEu i BIG AIRu.
Očekujemo dobre rezultate i time se završava takmičarski deo ove sezone, kažu u ovom klubu i dodaju da su njihovi takmičari u Češkoj stekli veliko iskustvo i ostvarili dobar rezultat.
-Najbolje se plasirala Mila Zdravković prvog dana takmičenja bila je 7. a Dina Panić 11., Ilija Pešić je zauzeo 19. mesto. Narednog dana 18.03.  Dina Panić 11., Mila Zdravković 15 i Ilija Pešić opet 19.

Todor Jović je ostvario odličan rezultat prvog dana 10. mesto a narednog dana je bio 14.
Zahvaljujemo se Skijaškom Savezu Srbije, Javnom preduzeću Skijališta Srbije, Gradu Pirotu bez čije pomoći ne bi bila moguća realizacija našeg programa, poručuju iz pirotskog kluba.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker