Sport

Novi predsednik Košarkaškog kluba Dušan Dimitrijević

Na večerašnjoj sednici Skupštine KK Pirota Skupština je, na predlog dosadašnjeg predsednika kluba SLaviše Svilarova, zbog isteka četvorogodišnjeg mandata, za novog predsednika kluba izabrala Dušana Dimitrijevića, koji je zadnje dve godine bio na funkciji sportskog direktora KK Pirota. Sednici je prisustvovao i legenda pirotske, srpske i svetske košarke Svetislav Kari Pešić. Među članovima novog upravnog odbora je i predstavnik firme čuvenog NBA igrača Nikole Mirotića – Muhamed Mohsin, predstavnik kompanije “Knjaz Miloš” za Pirotski okrug Milan Apostolović, direktor Pošte Zdenko Cvetković i dosadašnji predsednik Slaviša Svilarov, koji će biti svom nasledniku važna podrška u narednom periodu. 

Svilarov je kazao da se na ovakav korak odlučio zbog činjenice da je nakon četiri uspešne sezone osetio prezasićenje i manjak energije, te da smatra da je najbolje da klub nastavi da vodi Dimitrijević, čime bi se obezbedio kontinuitet u uspešnim rezultatima i dalji napredak pirotske košarke. Svilarov je istakao da je klub radio uspešno u svakom pogledu, od takmičarskog do finansijskog. On se zahvalio na podršci svim članovima skupštine i uprave kluba, a posebno Gradskoj upravi, odnosno gradonačelniku Pirota mr Vladanu Vasić i zameniku gradonačelnika Vidojku Panajotoviću, bez čije podrške teško da bi pirotski sport nizao uspehe.

Dimitrijević je istakao da će dati sve od sebe da se nastavi uspešan rad kluba, da su ambicije velike mada je o tome još uvek rano govoriti s obzirom da je novo rukovodstvo tek izabrano.

-Upravo iz razloga prioriteta očuvanja kontinuiteta dobrih rezultata dosadašnji predsednik Svilarov će na moju molbu ostati da bude član upravnog odbora kluba. Milan Apostolović je takođe član upravnog odbora, sa njim delimo istu viziju, iste ambicije tako da će sigurno biti od koristi klubu, a posebno zbog činjenice da je on predstavnik kompanije Knjaz Miloš za Pirot. Treći član je Muhamed Mohsin, predstavnik kompanije “Slavinja trejd”, čiji je vlasnik proslavljeni NBA košarkaš Nikola Mirotić. Član UO biće i Zdenko Cvetković, direktor Pošte-kazao je Dimitrijević.

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker