Korona virus

Nove mere Kriznog štaba: Na teritoriji cele zemlje obavezno nošenje zaštitnih maski I NA OTVORENOM PROSTORU!

Osim u zatvorenom prostoru, nošenje zaštitnih maski, odlukom Kriznog štaba na sednici koja je upravo završena, obavezno je i na otvorenom prostoru, u situacijama kada nije moguće održati obaveznu distancu od metar i po. Na sednici Kriznog štaba doneta je i odluka da se od petka zabrani okupljanje više od 10 osoba. Pomenute odluke važe na teritoriji cele zemlje.  Ove odluke donete su zbog povećanja broja obolelih od korona virusa u Srbiji. Nove mere važiće od petka – 17. jula. 

vlada srbije grb

 

Vlada Republike Srbije saopštila je da su na današnjoj sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 donete najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja koronavirusa.
Na teritoriji cele Republike Srbije, bez obzira na to da li je u određenoj opštini ili gradu proglašena vanredna situacija, zabranjena su okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru za više od deset ljudi.
Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od jedan i po metar, odnosno svaka osoba mora zauzimati minimum četiri kvadratna metra.
Mera koja se tiče zaštitnih maski i koja je na snazi u Beogradu danas je proširena na teritoriju cele Republike Srbije, bez izuzetka.
Zaštitne maske obavezne su i na otvorenom prostoru, na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od jedan i po metar, poput redova ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta i slično.
Na svim ostalim javnim mestima na otvorenom prostoru preporučuje se nošenje zaštitnih maski.
Sve mere koje su usvojene na današnjoj sednici Kriznog štaba važiće od petka, 17. jula.
Vlada Republike Srbije još jednom apeluje na sve građane da poštuju sve donete mere zarad sopstvenog zdravlja i zdravlja svojih najbližih.
Ukoliko bi svi građani pri svakom izlasku iz kuće konstantno nosili zaštitnu masku, takva mera bila bi ekvivalentna zabrani kretanja jer na takav način sprečavamo epidemiološki rizične kontakte i sprečavamo širenje koronavirusa.
Uvereni smo da ćemo zajedno sa svim svojim građanima, uz najveću moguću disciplinu i odgovornost, iz bitke protiv koronavirusa izaći kao pobednici, saopštila je Vlada Republike Srbije.

 

 

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker