Sport

Nove medalje za pirotske džudiste

Pirotski džudisti protekle nedelje osvojili su nove medalje na dva takmičenja, na Prvenstvu Centralne Srbije za juniore i juniorke, kao i na Regionalnom školskom takmičenju, koje ujedno predstavlja i kvalifikacije za školsku olimpijadu koja se održava maja meseca.

dzudo_2
Na takmičenju u Požarevcu nastupile su Milica Petrović, koja je osvojila treće mesto i bronzanu medalju u kategoriji do 57 kilograma i Jovana Aleksić, koja je osvojila pet mesto u kategoriji do 63 kilograma.
dzudo_3
Na Regionalnom školskom takmičenju, u konkurenciji 660 takmičara iz osnovnih i srednjih škola iz Centralne Srbije, Nikola Manić, u kategoriji učenika od 5-8 razreda iz OŠ “Sveti Sava” u Pirotu osvojio je treće mesto, Diana Bogojević, učenica Srednje škole “Sv. Kirilo i Metodije” iz Dimitrovgrada – treće mesto, Veljko Denčić iz pirotske Gimnazije peto mesto, a Milica Petrović iz Tehničke škole takođe peto mesto.
dzudo_1
Diana i Nikola su se plasirali na Školsku olimpijadu, a Milici i Veljku, koji su izgubili mečeve za bronzu, ostaje da poprave utisak na sledećem skolskom takmicenju-kažu u Džudo klubu Pirot.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker