Sport

Nina Tošić: Ovakvo suđenje nisam doživela u karijeri, ipak smo sačuvale prisebnost i osvojile bod u Vranju

Ženski rukomet – razigravanje za plasman u Super B ligu

Vranje: Ekonomska škola – 29. maj 2021.

ŽRK Vranje – ŽRK Pirot 26 : 26 (12:13)

ŽRK Pirot: Sara Antić, Mila Potić, Ivana Savić, Jelena Stojanović, Ivana Ćirić, Selena Tančić, Simona Tančić (k), Anja Spasić, Ana Tolić, Anita Drinić, Andrijana Ranđelović.

U prvoj utakmici baraža za plasman u Super B ligu rukometašice Pirota su pod veoma čudnim okolnostima, gotovo nezamislivim da se mogu dogoditi na sportskom terenu u zvaničnom takmičenju kako je izjavila Pirotskim vestima trener ekipe Pirota, Nina Tošić, uspele da osvoje bod.

“Za svojih, skoro, 40 godina bavljenja rukometom ovo nisam doživela. Teško mi je da objasnim šta su sudije radile, jednostavno to je bilo iživljavanje, oni su svirali šta su hteli. Već u prvom minutu igre dobila sam žuti karton, a jedna naša igračica je isključena, kao da su time najavili kako će suditi u daljem toku meča. Imamo ukupno 16 minuta isključenja, i to ključnih igračica. Bile smo nemoćne, moje igračice su gledale u mene kao da su se pitale šta se ovo događa i šta da rade. Verujte, to je neverovatno bilo, svirali su korake, prekršaje u napadu, priznavale gol protivnku kada se lopta odbila od prečke i pala ispred golmana, a ne iza pa da se pomisli da je prešla crtu. Radili su šta su hteli. U takvoj atmosferi, ono što me posebno raduje, uspele smo da sačuvamo koncentraciju, istrpimo svu nepravdu, a nije bilo nimalo lako. Uputili smo žalbu višim instancama, ne zbog našeg Kluba, u pitanju je srpski rukomet. Odgovorno kažem da smo za dve klase bolje od Vranjanki. Njihove igračice su nam se posle utakmice izvinjavale zbog ovakvog suđenja koje je bilo uvredljivo za njih, kako nam je rekla jedna od rukometašica Vranja” rekla je u najkraćem Nina Tošić.

Revanš utakmica sa Vranjem igra se u sredu od 18 časova u Hali “Kej” u Pirotu.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker