Lokalna samouprava

Niče pirotski “Bel ponte”(foto, video)

Danas su građevinci uz pomoć specijalne dizalice postavili prvi prenapregnuti nosač mosta na saobraćajnom prstenu kod Pirota, takozvanom Drugom ringu. Danas će biti postaljeno ukupno četiri nosača, kazao je Pirotskim vestima nadzorni organ Dragan Nešić, iz pirotske Direkcije za izgradnju grada.

-Upravo smo lansirali prvi prenapregnuti nosač na mostu “Bel ponte”, dozvolite tako da ga nazovem. Težina nosača je oko 30 tona, dužina oko 25 metara. Danas ćemo montirati još četiri, sutra nastavljamo dalje-kaže za Pirotske vesti nadzorni organ Dragan Nešić.

Vrednost radova na izgradnji mosta je oko milion evra, od čega je oko 60 posto vrednost radova na izgradnji prustupnih saobraćajnica mostu, čijom izgradnjom će se saobraćaj u centru grada značajno rasteretiti a povećaće se i bezbednost svih učesnika u saobraćaj i smanjiti zagađenje životne sredine od izduvnih gasova.

Izgradnju ovog mosta, koga je inženjer Nešić, u naletu emocija, nazvao “Bel ponte” zajednički po sistemu pola-pola finansiraju opština Pirot i Vlada Srbije.

bel ponte_6

Postavljanje nosača težine oko 30 tona je izuzetno kompleksan proces zbog čega je trajao preko dva sata.

bel ponte_2

bel ponte_1

bel ponte_3

 

bel ponte_4

 

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker