Kultura

Nele Karajlić: Želeo sam da dođem u grad iz koga je Svetislav Pešić

Medija centar u hali “Kej” večeras je bio mali za sve Piroćance koji su želeli da čuju Dr Neleta Karajlića, gosta Salona knjige i grafike. Karajlić je predstavio svoj roman “Solunska 28”, a razgovor sa njim je vodio pisac Vule Žurić.

-Svaku stvar koju radim, radim punim srcem, i što košarkaški trener voli da kaže, dajem 100% sebe. Računao sam da jednog dana moram da dođem u grad u kome je rođen Svestislav Pešić, jer je on jedan od onih koji su obeležili moju mladost, jedan od igrača košarkaškog kluba Bosne o kome sam pisao u mojoj knjizi “Fajront u Sarajevu” – rekao je Nele Karajlić.

Karajlić kaže da ga je uspeh nakon objavljivanja prve knjige “Fajront u Sarajevu” nagnao da nastavi put pisanja, pa je tako nastao i roman “Solunska 28”, koji je najavlje kao trilogija, a do sada su objavljena dva dela.  Ovim romanom želeo je da verno prikaže ambijent Beograda u tom istorijskom trenutku. Priča romana je proizvod njegove mašte, ali se čvrsto držao istorijskih činjenica da je jako teško dokazati da se nešto nije dogodilo. Pisac kaže da mu je namera da kada čitalac završi knjigu, da mu bude žao što je završio.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker