Lokalna samouprava

Nedelja za nama: I ekologija i ekonomija! Obeležen jubilej o kome se i dalje govori! Radovali se i fudbaleri i mališani u Poljskoj Ržani

Veliki jubilej – obeležavanje 20 godina od izbora za čelnika opštine Pirot, obeležio je proteklu nedelju u Pirotu, ali i kada je reč o aktivnostima predsednika Privremenog organa mr Vladana Vasića.

U protekloj nedelji Vasić je sa direktorom Tigar Tajersa, Igorom Zemitom obišao “zeleno gradilište” – sadnju zelenog pojasa oko Industrijske zone, gde je za sada posađeno 450 sadnica drveća, a na proleće, ovaj pojas, na ulazu u grad, predstavljaće fenomenalnu sliku za sve ljude koji dolaze u Pirot, jer su zasađene i stotine sadnica jorgovana.

-Zajedno smo finansirali i mi i program UN sadnju drveća na ovom potezu, ovde je zasađeno 400 sadnica jorgovana, 75 breza i isto toliko javora. Pored toga, mi smo sa Komunalcem zasadili ove godine preko 1600 sadnica školovanih sadnica drveća i preko 9000 sadnica malog bora. Ovih godina intenzivno sadimo drveće, a ovom prilikom se još jednom zahvaljujem Tigar Tajersu na razumevanju-kazao je Vasić.

Održan je i sastanak sa predstavnicima Elektrodistribucije na kome su razmatrane mogućnosti za dalje unapređenje elektroenergetskog sistema.

Vasić je posetio tekstilnu kompaniju E.Miroglio, gde je bilo reči, na sastanku sa rukovodstvom fabrike,  o podršci privredi i unapređenju uslova poslovanja u ovoj strateški važnoj branši za pirotski kraj.

A kako je danas bilo u Poljskoj Ržani, pogledajte OVDE. Perspektivnom FK Mladost, osvajačima gradskog kupa, što je istorijski uspeh za ovaj klub,  dodeljena je na korišćenje kosačica od strane JKP Komunalac, koja je neophodna za održavanje ovdašnjeg stadiona, a na ogromnu radost mališana, tvorac čuvenog izletišta Brod bar, Dušan Živković, poklonio je selu i pre svega mališanima, statuu sove, urađenu u drvetu, koja krasi centar sela.

 

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker