Lokalna samouprava

Oko industrijske zone pravi se “zeleni pojas”. Sadi se na stotine sadnica drveća

Grad Pirot i kompanija Tigar Tyres dugo sarađuju na mnogim projektima, a poslednji u nizu zajedničkih projekata tiče se zaštite životne sredine, kazao je danas predsednik Privremenog organa Grada mr Vladan Vasić koji je sa direktorom Tigar Tyres-a, Igorom Zemitom, obišao jednu od lokacija na kojima je posađen veliki broj sadnica drveća.

-Zajedno smo finansirali i mi i program UN sadnju drveća na ovom potezu, ovde je zasađeno 400 sadnica jorgovana, 75 breza i isto toliko javora. Pored toga, mi smo sa Komunalcem zasadili ove godine preko 1600 sadnica školovanih sadnica drveća i preko 9000 sadnica malog bora. Ovih godina intenzivno sadimo drveće, a ovom prilikom se još jednom zahvaljujem Tigar Tajersu na razumevanju-kazao je Vasić.

Tigar je Pirot i Pirot je Tigar

Direktor kompanije Tigar Tyres Igor Zemit poručio je da je Pirot Tigar i Tigar je Pirot.

-Mi imamo mnogo načina na koje sarađujemo. Kada pogledam ovo, setim se luke Amsterdam, gde se mogu videti beli labudovi. Ovde imamo, industrijsko okruženje, prelepo zeleno drveće, nadam se da će za 20 godina biti potpuno okružena zelenim drvećem, za šta možemo da se zahvalimo gradonačelniku-poručio je Zemit.

 

 

Ovaj sadržaj je deo projekta Investicije po meri građana, u okviru Konkursa Grada Pirota za sufinansiranje medijskih projekata u 2023. godini

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker