Lokalna samouprava

NASTUPI TO PIROT na MEĐUNARODNIM SAJMOVIMA TURIZMA

Nakon dužeg vremena  Turistička organizacija Pirot ponovo kreće sa nastupima i promocijom turističke ponude grada i okoline na Međunarodnim sajmovima turizma u Srbiji i regionu. Turistička organizacija Pirot, tokom predstojećeg perioda nastupiće na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 23-27. marta 2022., kao i na Međunarodnom sajmu turizma u Banja Luci od 08-10. aprila 2022.godine.

Grad Pirot, sa okolinom ima značajnu turističku ponudu, koju nastoji da predstavi turistima i posetiocima iz Srbije i inostranstva. Posetioci ovih sajmova upoznaće se sa prirodnim atrakcijama rezervata prirode Jerma i budućeg Nacionalnog parka Stara planina, kao i sa svim manifestacijama koje će se održati tokom ove godine. Takođe srpska srednjevekovna trvrđava Kale – Momčilov grad, svi pirotski bredovi, smeštajni kapaciteti u selima i gradu, planinarski dom Dojkinci, sportsko avanturističke manifestacije, aktivni odmor na planini, obilazci vodopada, kanjona I klisura, rezervata prirode, pešačenje, planinarenje i planinski biciklizam biće u fokusu promocije na predstojećim sajmovima.


Pored promocije prirodnog i kulturnog nasleđa Pirota i okoline, lokalna gastronomija imaće posebno mesto na štandu sa prezentacijom staroplaninske i pirotske trpeze, pirotskog kačkavalja, đubeka i sira, pirotske peglane kobasice i staroplaninskog meda.
Na štandu TO Pirot, u Hali 4 Beogradskog Sajma, svih dana nastupa organizacije biće najavljene I promovisane manifestacije poput Stara planina ultra trail i Highlander Stara planina, koje su planirane u junu mesecu, na Staroj planini.
Svi zainteresovani posetioci, ljubitelji Pirota, Stare planine i Jerme mogu nas posetiti na Sajmu turizma u Beogradu, od četvrtka do nedelje, na štandu TO Pirot, Hala 4, od 10.00 do 19.00 časova.
Turistička organizacija Pirot

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker