Zanimljivosti

Nastup na Nišvilu Brass bendu “Složna Braća” doneo pozive za učešće na brojnim festivalima

Piroćanac Miloš Nedeljković sa svojim bendom Brass band Složna Braća nastupio je na ovogodišnjem Nišvil džez festivalu u okviru scene Brass stage.  Ovo je prvo učešće  trubačkog orkestra iz Pirota na ovom prestižnom festivalu. Piroćanci su, na  ovoj sceni, koja je novina od ove godine na Nišvilu, pored još četiri grupe,  zabavljali publiku punih sat vremena.

“Poziv smo dobili direktno od organizatora koji je želeo da nastupimo na festivalu u čast sećanja na pevača Šabana Bajramovića. Kompozicije koje smo izveli su upravo urađene u džez stilu,  jedna od njih je poznata kompozicija Luja Armstronga “Kad sveci marširaju”, koju je moj orkestar, koji broji devet članova, maestralno izveo” – kaže Nedeljković.

Članovi Brass banda Složna Braća pored klasične trubačke muzike, izvode i komponuju muziku takozvanog Balkan stila, po kojoj su prepoznatljivi, a koja u sebi sadrži ritam i melodiju od narodne tradicionalne muzike, preko latino muzike i romskog stila do fanki – džez stila.

“Učešće na Nišvilu je jedno dragoceno iskustvo za nas jer to otvara mogućnosti za nastup na sličinim manifestacijama i van granica naše zemlje. Već imamo ponudu za učešće na novosadskom džez festival  naredne godine, ali kao trubački bend planiramo i učešće na drugim domaćim  manifestacijama koje promovišu ovu vrstu muzike. Želimo da ljudi znaju da jedan bend iz Pirota radi nešto drugačije od ostalih, trudimo se da budemo prepoznatljivi  i za sada uspevamo u tome, kaže frontmen, Miloš Nedeljković.

Foto: Privatna arhiva Miloš Nedeljković

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker