Lokalna samouprava

Nastavlja se projekat poboljšanja energetske efikasnosti stambenih zgrada u Pirotu

Gradska uprava Pirot objavila je novi konkurs za poboljšanje energetske efikasnosti zgrada, zahvaljujući kome je do sada renovirano nekoliko fasada zgrada u Ulici Knjaza Miloša, naselju Češalj, stambena zgrada iz zgrade glavne pošte, a trenutno su radovi na kompleksu zgrada u strogom centru grada – Dragoševoj ulici. Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić pozvao je stambene zajednice da konkurišu kako bi mogli da dobiju značajnu pomoć Grada. 

vasic pirot

-Pozivamo skupštine stanara da rade projektnu dokumentaciju i prijave se. Ovo je treći konkurs. Interesovanje je veliko jer se rezultati vide na mnogim zgradama u gradu. Sada se kreće i u Dragoševoj ulici iznad apoteke. Ove godine odvojeno je oko 15 miliona dinara, 14 miliona za same radove i milion dinara za izradu projektne dokumentacije. Pored toga, imamo podsticaje i za unapređenje sistema grejanja u samim zgrada, da se postavljaju termoventili, radi projekat energetske efikasnosti, izvrši ispitivanje gde se najviše gubi energija, pre svega toplotna, a sve u cilju da bi se poboljšao konfor stanara, smanjili upotrebu fosilnih goriva za zagrevanje, da bi ulepšali grad-kazao je Vasić za Pirotske vesti.

Nemerljiv značaj prolaska gasovoda kroz Pirot

Nedavno je u beogradskim medijima objavljena vest da će Pirot i Pirotski okrug, biti važna tačka na budućem međunarodnom gasovodu koji bi uskoro trebalo da počne da se gradi i koji će preko Bugarske ući u Srbiju.

-To je od ogromne važnosti, pre svega za industriju. Ovaj deo Srbije ranije nije imao mogućnost da koristi gas, pre svega privreda poput Tigar Tajersa, Tigra AD, Gradske toplane. Sigurno će tu biti koristi i tokom izgradnje, održavanja, biće posla za naše firme. Ja željno očekujem početak radova. Mi smo kao lokalna samouprava uradili sve što se zahtevalo poput izdavanja dozvola, rešavanja imovinskih odnosa, izdavanja urbanističkih planova-kazao je Vasić Pirotskim vestima.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker