Kultura

Narodna biblioteka Pirot: Promocija knjiga Ane Atanasković i Laure Barne

Na predstojećem XXIII Salonu knjige i grafike koji će obilovati brojnim književnim dešavanjima, Narodna biblioteka Pirot kao suorganizator u delu pratećih programa imaće dve promocije. Autorka Ana Atanasković u subotu 19. marta predstaviće svoj roman „Moja ljubav Nikola Tesla“ koji je pobudio veliku pažnju čitalačke publike.

Roman je intimni spis pun fascinantnih podataka i dragocenih opisa koji na potpuno drugačiji način osvetljavaju lik, delo i privatni život Nikole Tesle, jednog od najmisterioznijih i najznačajnijih naučnika svih vremena. Osim autorke, o romansiranoj biografiji Ketrin Mekmehon Džonson, žene koja je neizmerno volela velikog naučnika Nikolu Teslu, govoriće i Sanja Živković, profesorka književnosti.


Novi roman književnice i istoričarke umetnosti Laure Barne „Sve moje sestre“, inspirisan životom i delom velikog književnika Rastka Petrovića, biće promovisan u utorak 22. marta. O porodici Petrović, Rastku i Nadeždi i srpskom modernizmu, govoriće autorka Laura Barna i profesorka književnosti Jasmina Manić.
Promocije na ovogodišnjem Salonu knjige održavaju se u Klubu Doma kulture, sa početkom u 19 sati.
Tokom svih dana trajanja Salona knjige i grafike u Narodnoj biblioteci Pirot važiće popust na godišnju članarinu od 50%.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker