Kultura

Narodna biblioteka Pirot: Predstavljena pirotska književna scena na 51. “Drainčevim književnim susretima”

Narodna biblioteka Pirot sinoć je bila gost 51. “Drainčevih književnih susreta” u Prokuplju na kojima je predstavila pirotsku književnu scenu. Grad Pirot se može pohvaliti brojim zavičajnim autorima, a Biblioteka je tu da afirmiše zavičaj, podrži lokalne stvaraoce i omogući im da prezentuju svoj rad.

biblioteka drainčevi književni susreti

Bojana Mitić, bibliotekar Narodne biblioteke Pirot, je prokupačku publiku upoznala sa stvaralaštvom Slobodana Džunića, jednog od naših najznačajnih zavičajnih pisaca, koji ,,u srpsku književnost uvodi staroplaninski jugoistok Srbije”, kao i sa sakupljačkim radom Dragoljuba Zlatkovića, autora “Rečnika pirotskog govora”. Govorilo se i o naučnom časopisu “Pirotski zbornik”, najznačajnijem izdanju Narodne biblioteke Pirot.

Prokupačkoj publici predstavili su se svojim lirskim stvaralaštvom i zavičajni autori Kaja Pančić Milenković, koja iza sebe ima pet zbirki poezije; Nataša Panić, čitajući stihove iz zbirke pesama ,,U srcu sunce” i Miloš Sokolović svojim pesmama i delom iz epistolarnog romana ,,Pismo za Badija”.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker