Kultura

Nagradu “Sveti Trifun” dobila “Geopoetika”

Danas je svečanim uručenjem sajamskih nagrada svečano zatvoren Sajam knjiga i grafike. Nagradu “Sveti Trifun” za kompletnu produkciju dobilo je Izdavačko preduzeće “Geopoetika”, nagradu “Loza” za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu “Partenon MAM sistem” iz Beograda za knjigu Gorski vijenac. Nagrada “Šara” za estetsko-tehnološki tretman otišla je “Kairosu” iz Sremskih Karlovaca, kao i “AKIA Mali princ” iz Beograda.

_DSC8023_resize

Direktor Doma kulture Miško Ćirić kazao je da je zadovoljan posetom na ovogodišnjem Sajmu.

-Prema raspoloživim podacima Sajam je posetilo preko 10.000 ljudi, a posebno raduje podatak da ga je posetio i veliki broj dece. Samo na promociji u utorak  bilo je prisutno preko 1.000 dece-kazao je Ćirić.

Povodom zatvaranja Sajma dodeljene su i nagrade autorima najboljih priča na konkursu Doma kulture “Kratika priča Pirota”. Prvu nagradu dobio je Slobodan Martinović iz Lazarevca za priu “Odložena smrt”, drugu nagradu dobila je Nevenka Bošnjak-Čolić iz Beograda za priču “Knjiga”, a treću nagradu Dragan Vujadinović iz Novog Slankamena za priču “Iz noći u noć”.

Organizatori ove tradicionalne manifestacije su Narodna biblioteka, Dom kulture, Sportski centar, a pokrovitelj je opština Pirot.

Danas je povodom završetka sajma organizator omogućio besplatan ulaz za sve pripadnice lepšeg pola, a sutra, po najavama iz Doma kullture, poslednjeg dana sajma, ljubitelji knjiga će moći da posete sajam do 18 sati.

tekst i foto Aleksandar Ćirić

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker