Kultura

Nagrade izdavačima Data status, Prometej i Sezam buk

Danas su u okviru Salona knjige i grafike dodeljena priznanja najuspešnijim izlagačima na 21. Sajmu koji traje još dva dana u hali “Kej”. Priznanja izdavačima uručio je gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić.

sajam

Žiri za dodelu sajamskih priznanja, u sastavu Nadica Kostić, dr Suzana Jovanović, Ljubiša Ćirić i Aleksandar Šarović, odlučio je da ove godine:

Nagradu ŠARA za najbolji estetsko-tehnološki tretman knjige dodeli izdavačkoj kući DATA STATUS – čije knjige ne retko predstavljaju neponovljivo i neverovatno iskustvo za čitaoce svih uzrasta a pritom se ne manja pažnja poklanja i kvalitetu i izgledu izdanja.

izdavači sajam pirot

Nagradu LOZA za najbolje pojedinačno izdanje koje afirmiše knjigu u užem ili širem smislu, ove godine dobija izdavač – PROMETEJ, izdavač poznat po vrhunskim istorijskim knjigama, za više svojih izdanja: Jelovnik Nikole Tesle Predraga Puzića, Ratni dnevnici 1912-1916 Stanislava Krakova i Dahijska vremena na Kosovu i Metohiji 1878-1899 Slaviše Nedeljkovića.

nagrade pirot sajam knjiga

Ove godine nagradu 21. Salona knjige i grafike SVETI TRIFUN za kompletnu produkciju kao doprinos književnosti, umetnosti ili nauci dobija izdavačka kuća SEZAM BUK, izdavač koji s pažnjom pristupa svakom naslovu, trudi se da ne podleže hiperprodukciji, nastojeći da dosegne do čitalace svih uzrasta.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić  ocenio je ovogodišnji Sajam knjiga i grafike veoma uspešnim. Po njegovim rečima sve promocije bile su veoma posećene, a i generalna posećenost Sajma bila je više nego dobra, kazao je Ćirić.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker