Lokalna samouprava

Na Staroj planini nema više aktivnih požara, situacija pod kontrolom

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da na Staroj planini nema aktivnog požara, kao i da su požari u Pčinjskom okrugu lokalizovani. Marić, koji je posetio pripadnike Sektora za vanredne situacije koji se na Staroj planini već četiri dana bore sa vatrenom stihijom, istakao je da su spaseni veliki šumski kompleksi.

On je naglasio da su vatrogasci-spasioci, pripadnici Žandarmerije i meštani odradili veliki posao i dodao da će se dežurstva pripadnika Sektora za vanredne situacije nastaviti i narednih dana.Marić je dodao da na teritoriji Bosilegrada, Trgovišta i širem obodu Vranja nema aktivnih požara, da su oni lokalizovani, te da će se u narednim danima i na tom području nastaviti dežurstva. Načelnik Sektora za vanredne situacije pohvalio je pripadnike vatrogasno-spasilačkih jedinca iz više gradova Srbije koji su gasili požar na Staroj planini i Pčinjskom okrugu, kao i pripadnike Žandarmerije i meštane.Marić se zahvalio i pripadnicima Vojske Srbije koji su učestvovali u akciji gašenja požara u Trgovištu istakavši da su oni, kao i uvek tu da pomognu kada je potrebno.

Gradonačelnik Pirota mr Vladan Vasić izjavio je novinarima da je reakcija Sektora za vanredne situacije bila pravovremena i da su zahvaljujući tome spašeni ogromni kompleksi šuma na Staroj planini.

-Čini mi se da je u javnosti više panike bilo nego što je stvarnost to zahtevala. Bilo je požara na velikoj površini ali je u najvećem delu to bilo nisko rastinje i trava. Mislim da je reakcija Sektora za vanredne situacije bila pravovremena, spašeni su ogromni kompleksi šuma na Staroj planini. Mi smo kao lokalna samouprava stavili vatrogascima na raspolaganje Planinarski dom u Dojkincima, svi resursi javnih preduzeća takođe su stavljeni na raspolaganje a saradnja našeg Štaba za vanredne situacije sa svim ljudima na terenu je bila vrlo dobra-kazao je gradonačelnik Vasić.

Slične vesti

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker