Gradska hronika

Na snazi narandžasti meteo-alarm

Republički hidro-meteorološki zavod Srbije je za danas, 4. januar, na teritoriji cele zemlje objavio da je na snazi narandžasti meteo-alarm. To znači da se prognoziraju opasne vremenske pojave, takvog intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Iz RHMZ za područje Jugoistočne Srbije za danas najavljuju nastavak padavina snega uz pojavu leda na kolovozima. Iz AMSS upozoravaju da je na području Pirotskog okruga na svim putnim pravcima, kao i na putevima ka selima i planinskim pravcima, obavezna upotreba zimske opreme.

pirot sneg _2

Tokom jučerašnjeg popodneva širom Srbije desilo se nekoliko saobraćajnih nezgoda prouzrokovanih upravo vremenskim nepogodama, a tokom večeri u prekidu je bio teretni saobraćaj na auto-putu od Niša ka Beogradu, gde je došlo i do lančanog sudara.

pirot sneg _5

Kada je o pirotskom kraju reč, za danas je najavljena maksimalna dnevna temperatura oko 0, dok je minimalna -10. Prognostičari za danas popodne i u toku večeri najavljuju i mogućnost padavine kiše, što će dodatno otežati odvijanje saobraćaja zbog pojave leda na kolovozima.

pirot sneg _1

Prema podacima iz Preduzeća za puteve Niš, koje održava regionalne putne pravce, kao i JP “Komunalac”, koje održava lokalne puteve, svi magistralni i regionalni putevi su prohodni, ekipe su na terenu i čiste ulice u gradu, kao i puteve ka selima.

pirot sneg _4

 

Slične vesti

Jedan komentar

Leave a Reply

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker