Lokalna samouprava

Na sednici Skupštine grada usvojene odluke od izuzetnog značaja za funkcionisanje lokalne zajednice

Danas je održana sednica Skupštine grada na kojoj su odbornici usvojili niz odluka od izuzetne važnosti za funkcionisanje lokalne zajednice. Kada to kažemo mislimo na usvajanje programa poslovanja javnih preduzeća i ustanova kulture, Rešenja o davanju saglasnosti na konačan nacrt Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i održavanje sistema javnog osvetljenja na teritoriji Pirota, Odluke o realizaciji Budžeta u delu planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite u 2021. godini i dnošenju Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije.

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić, je rekao da ako se pogleda kroz realizaciju Budžeta sve socijalne mere i sve ono što je planirano isplaćeno je. Ništa se nije odlagalo, sve je realizovano i može se reći da je 2020. uspešna godina.

https://youtu.be/s0FuUe8iS_w

“Ako bismo je gledali sveobuhvatno, uzimajući zdravlje naše nacije i u fizičkom i mentalnom pogledu mislim da ćemo još lečiti posledice, i nadam se, kao što sam rekao za govornicom da u toku 2021. godine nećemo biti ni na fizičkoj, a kamo li socijalnoj distanci, da ćemo, kao i 2020. u građevinskom delu ostavriti svoje ciljeve. Imamo ozbiljne planove, početak izgradnje otvorenog plivačkog kompleksa, nastavak realizacije na uvodjenju kanalizacione i vodovodne mreže tamo gde nedostaje, asfaltuiranje mnogih ulica , rekonstukciju Doma Vojske, početak izgradnje, ili potpisivanje Ugovora o izgradnji postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda što je najznačajniji ekološki projekat unazad nekoliko decenije za Pirot, a u oblasti ekologije smo već dostigli neke kvalitetne pomake. Održavamo ulaganje u zdravstvo , socijalu , novčana davanja za porast nataliteta.

Što se tiče Svečane akademije, na koju smo navikli proteklih godina da to bude jedan kulturni događaj za naš grad na kraju godine, nije bilo primereno da to radimo sada. I pored redovnih novčanih davanja za lečenje i druge potrebe naših građana sada smo dodatno izdvojili još milion i po dinara i dodatno podržali ljude kojima je pomoć potrebna. Mi smo uvek tu da pomognemo. Na svu sreću, čini mi se, da u Pirotu nema dece za koju je potreban dodatni iznos novca, daj Bože da tako bude i dalje, a ako zatreba uvek ćemo izdvojiti novac. Čestitao bih svim zdravstvenim radnicima i svima koji učestvuju u sistemu zdravstva, a to je i portir i čistačica, a naročito lekarima, onima koji su u crvenoj zoni, na naporima koji traju već devet meseci. Ako je nama teško da slušamo o koroni na vestima, samo da slušamo, zamislite kako je njima kad svakog dana kada odu na radno mesto suoče se sa problemima ne znajući da li će se oni razboleti, ili preneti svojima u porodici. Dakle njima posebno priznanje i čini mi se da smo konačno shvatili šta zanči uređen zdravstveni sistem, a dostupan. Za to je potreban novac i mi smo ga tamo gde je nedostajalo izdvajali”- rekao je Vasić.

Predsednica Skupštine grada, Milena Dimitrijević, kaže da je sednica imala obiman dnevni red i sobzirom na važnost svih tema veoma je zadovoljna današnjim radom.

“Sednica je bila konstruktivna, protekla je u demokratskom duhu, bilo je sučeljavanja mišljenja i dopalo mi se jer su i direktori javnih preduzeća i svi koji su izveštavali o odlukama koje treba da se donesu bili vrlo detaljni i jasni, a da su se i samii odbornici, uključujući i gradonačelnika i njegovog zamenika, uključivali u diskusiju. To jeste bio cilj da građanstvu koje prati sednicu bude jasno o čemu se radi i kakve se odluke donose. Našim građanima čestitam Dan grada, čestitam predstojeće praznike, Novu 2021. i Božić, i pre svega im želim zdravlje, i sa ovog mesta poručujem da vode računa, poštuju mere i da doček Nove godine bude u krugu najbližih, u krugu porodice”- izjavila je Milena Dimitrijević.

Slične vesti

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker